Пловдивчанка спечели златен медал на Балканска олипмпиада по информатика за юноши

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:13 / 14.07.2008
1616
От 8 до 13 юли деца от Балканските страни и гости от Полша и Казахстан се събраха в България, за да премерят сили в решаването на алгоритмични задачи. Състезатели от 10 отбора, съставени от ученици до 15 години и половина, се състезаваха в гр. Шумен. Най-голям успех - златни медали - постигнаха Калина Петрова от ОМГ "Акад. Кирил Попов", гр. Пловдив и Румен Христов от ПМГ "Нанчо Попович", гр. Шумен.

Балканската олимпиада беше открита от заместник-министър Мукаддес Налбант. Като страна домакин България участваше с 2 отбора и с отбор на градовете домакини - Шумен и Варна. Всички наши състезатели завоюваха медали. Със сребърни медали са: Ясен Трифонов, Тодор Марков, Симеон Иванов, Йордан Чапаров, Кирил Кафадаров, Атанас Добрев, а с бронзови: Симона Бояджийска, Ивайло Чернев, Делян Димитров и Филип Узунов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Много тежка катастрофа на АМ "Тракия" 
Колко пари на месец изкарва един брокер на недвижими имоти?
Емил Кошлуков: Трябва да си много смел, за да рискуваш за 15 мину...
Свикват ново извънредно заседание на парламента
Проф. Мавров: Избран съм от Народното събрание, за да спазвам зак...
Пазарът е водещ, субсидията е само подпомагане


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).