Пловдивчанин обърна камион със 170 прасета край Шумен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
16:41 / 26.07.2016
12585
Камион "Мерцедес", пълен с угоени прасета за клане, се обърна на завоя до Индустриалния парк на Шумен към 11,30 часа днес. Камионът паднал на дясната си страна и така изпопадали прасетата от третото ниво. Шофьорът Христо Х./53 г./ от Пловдив успял да се измъкне от кабината с потрошено стъкло невредим. Рана личеше само на ръката му.

Първата му работа била с метални табла от тавана на прицепа да загради грухтящите към оградата на парка, за да не избягат. Поне три хванали пътя към нивите към магистрала "Хемус", но останалите бяха здраво залостени и с мухобиячка шофьорът ги възпираше. От полицията по-късно съобщиха, че с камиона са превозвани общо 170 прасета. 10 от тях са умрели.

Угоената стока пътувала от ферма в Исперих към кланица в Пловдив. Возилото било с вентилация в жегата, каза шофьорът. Пътното произшествие отложи заколението. На мястото на инцидента се събраха пътна полиция и спасителен екип от пожарната.

Тест с дрегер показа, че шофьорът не е употребил алкохол. Той обясни, че не е карал и с висока скорост, но по някаква причина се е поднесъл на кръговото кръстовище. Чакаше се кран да вдигне возилото, което не затруднява движението по натовареното трасе.

Източник: в. "Труд"


Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).