Плевнелиев в Пловдив: Ако Русия е честна, нейни самолети ще летят над България

Автор: Мария Морунова
Коментари (16)
15:02 / 10.09.2015
5536
"Ако нашите руски партньори са честни, техни самолети ще летят спокойно над България." Това заяви в Пловдив президентът Росен Плевнелиев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Той взе участие в откритата днес национална IT и аутсорсинг конференция, чийто домакин е града на тепетата.

"Всичко, което се случи в нощта на 6 септември, когато бях тук, беше съгласувано с мен и като държавен глава, аз съм дал зелена светлина за всичко, което българската държава направи", коментира още държавният глава.

Той увери, че е бил в течение и е провел разговори с министъра на отбраната, докато през нощта на 6 септември около 1.30 часа не стана ясно, че "руснаците решиха да не инициират тази провокация и да заобиколят България".

"България е достоен член на НАТО, разполагаме с информация, със служби, с необходимите инструменти да направим разликата между хуманитарен полет и такъв, който претендира, но може би не е. И заради това ние бяхме максимално честни с нашите руски партньори - "Ако искате, кацнете на наше летище, нека да проверим, добре сте дошли, след това ще си продължите пътя", каза още Плевнелиев.

Той допълни, че България определено е проявила характер, показала се е още веднъж като достоен член на семейството на правилата, на върховенството на закона, на честната позиция като върховна ценност.

"Така че, ако нашите руски партньори са честни, техни самолети ще летят спокойно над България", поясни президентът.

Виж коментарите (16)
Още новини от Национални новини:
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Бойко Борисов за ПП/ДБ: Аз няма да преговарям с тези хора повече
Делян Добрев за заплатите на борда на НЕК: Взимат по 5-6 хил. лв....
Главчев се отказва от заплата като министър, ще получава само 11 ...
Meteo Balkans с много лоша прогноза
Вирусите, от които да се пазим тази пролет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).