ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Плащаме сметката си в заведение по нов начин
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:29 / 17.01.2024Коментари (8)30555
© Bulgaria ON AIR
Мартин Стоилков и Александър Иванов са част от създателите на алтернативен метод за разплащане в ресторанти и барове. Те решават да направят своя уеб платформа, чрез която клиентите на заведения лесно да плащат сметката си и да не се налага да чакат сервитьор да ги обслужи.

Благодарение на приложението, само с няколко клика можем да разпределим сметката с нашите приятели и всеки да плати своята част. 

"Идеята е на масите в ресторантите да има по един подобен на този QR код, който клиентът по всяко време може да сканира с телефона си. След като го сканира, вижда сметката в реално време, може да маркира какво е консумирал, да остави рейтинг за заведението, за сервитьора, както и бакшиш, и да плати само с няколко клика само своята сметка с телефон", разясни Мартин пред Bulgaria ON AIR.

Идеята за приложението идва неочаквано, но веднага провокира вдъхновението на младежите и те се захващат с осъществяването ѝ. Година по-късно уеб платформата им вече е факт. 

"Когато бях в Барселона с нашия общ приятел Ники, той е графичен дизайнер по професия, това приложение, което гледахме там, беше в доста ранен етап. Буквално това, което си казахме с него двамата беше: "Това можем да го направим по-хубаво - гарантирано!". Когато Марто и останалите се включиха, реакцията беше просто "Правим го хора, задължително!", разказва Александър.

Екипът зад уеб платформата е малък, но сплотен. Част от тях все още са студенти, а други наскоро са завършили висшето си образование. Заредени с ентусиазъм и творчески идеи, Александър, Мартин и техните приятели имат желанието да реализират приложението си на българския пазар.

"Смятаме, че това да започнеш нещо свое в България, въпреки че много хора го изкарват като недобра идея, всъщност не е така. България е едно много добро тестово поле за стартиране на подобни идеи. Има трудности и до ден днешен всеки ден се появяват неща, които абсолютно не си очаквал и са извън твоя контрол, но в крайна сметка и това е идеята, когато правиш нещо твое и правиш нещо с желание - тези пречки и трудности да не те отказват да продължаваш, защото това е единственият начин да видиш дали това, което правиш, всъщност е приложимо и полезно на някого", на мнение е Мартин.

Преди месец уеб платформата стартира в първото си заведение в столицата. Създателите се радват на добри отзиви за приложението както от клиенти, така и от управителя и служителите на заведението. 

Мартин и Александър имат големи амбиции за бъдещето му. Те се надяват и други заведения в страната да започнат да използват този алтернативен метод за плащане. В бъдеще планират да доразвият функционалностите на своя проект и да го популяризират на българския пазар, а след това и в други държави от Централна и Източна Европа.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 20.01.2024 г.
Aнонимен
на 18.01.2024 г.
0
 
 
Със revolut това го правим отдавна!Така че,не е нещо ново!
Aнонимен
на 18.01.2024 г.
0
 
 
Алооууу Ами такива като мене дето само с кеш плащат !!! Да ви такова и изобретението
Aнонимен
на 18.01.2024 г.
Aнонимен
на 18.01.2024 г.
0
 
 
Хайде няма нужда, предпочитаме стандартния начин на плащане. Кой разбрал, разбрал.
Aнонимен
на 17.01.2024 г.
0
 
 
В Китай абсолютно навсякъде се плаща така, дори и когато се дава милостиня на просяците. Тези с това "приложение" не виждат как се набутват в бъдещия глобалистки електронен концлагер. Да им е честито!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изграждане на Национална детска болница в София
Войната в Украйна
Честване на 2 юни - Деня на Ботев
Специализирани полицейски операции в страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: