Патриархът: Млади хора, не посягайте на живота си!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
09:12 / 15.03.2013
5651
Патриарх Неофит призова всички млади хора да не посягат на живота си при каквито и да е обстоятелства. Това стана след среща със служебния премиер Марин Райков, който специално долетя в Русе, за да се види със Светейшия. Дядо Неофит пък бе в дунавския град за първи път след избора му за патриарх, за да нагледа делата си в Русенската епархия, чийто митрополит все още е той.

"Аз бих се обърнал към всички млади хора да не посягат на живота си при никакви обстоятелства. Нека да знаят, че има и други пътища, по които могат да се решават въпросите, а не по пътя на жестоката смърт", призова патриарх Неофит и се обърна към онези, които чувстват, че нямат сили да победят себе си, да потърсят Божията помощ. 

"Човек е пратен на земята, за да се усъвършенства, а не да се унищожава, тъй че да пожелая успех на всички, които имат доброто намерение да се борят със себе си, когато грешат, и да тържествуват, когато побеждават", каза още Светейшият.

Той благослови новия служебен премиер и кабинета му, като срещата им продължи близо час. Райков честити на Неофит избирането му за патриарх и допълни, че досега не го е направил лично, защото е бил в чужбина. 

Той посочи, че вчера сутринта е споделил с президента Росен Плевнелиев намерението си да поиска благословия от Патриарх Неофит и държавният глава го насърчил. Новият премиер благодари на Негово Светейшество за окуражителните думи към правителството, което започва работа в момент, когато българите преминават през труден период и някои от тях се поддават на отчаянието и посягат на живота си по демонстративен начин.


Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (17)
Още новини от Национални новини:
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Българинът с присадено сърце и бъбрек, покорил Килиманджаро, влиз...
Любо Ганев: Медиите и спортът ще са засегнатите от промените в ре...
Тагарев призна за SMS-и на Борисов
Порязаха някои пенсионери за Великден
Спешна помощ на плажа с джетове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).