ПП, ГЕРБ и БСП си спретнаха скандал в ефира на БНТ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:49 / 23.02.2023
3226
"Дебатът" между "Продължаваме промяната", ГЕРБ и БСП в ефира на БНТ прерасна в скандал и говорене един през друг. През по-голяма част от времето Борислав Гуцанов от БСП не позволи на останалите да изкажат тезите си, а темата най-вече се въртеше около даването на оръжие за Украйна и енергийната независимост на страната ни.

"Най-важното нещо е мирът в България, Европа и света. Животът е един-единствен. Не може с такава лекота да коментираме даване на оръжие и военен конфликт. Големият конфликт не е между Русия и Украйна. Това е конфликт между Русия и САЩ. Еднополюсният свят се разпада.Стара Европа е най-потърпевша от това, което се случва. В БСП сме за мирни преговори. Войната никога няма да свърши, ако се продължава въоръжаването на Украйна", посочи Гуцанов. 

Даниел Митов от ГЕРБ подчерта, че е повече от ясно, че предпочитаният вариант е мир. Но въпреки това войната вече е реалност. "Войната започна Путин, тя вече е факт. Започната е от този, когото браните с неговите собствени тези - Путин", обърна се той към колегата си политик от БСП.

Даниел Лорер от "Продължаваме промяната" припомни, че през 2014 година Русия превзе Крим и части от Донецк и Луганск. "Ако Путин придобие апетит към Варна и Добруджа, защото има руски малцинства? Ще преговаряме с него за София и за Плевен?", попита той риторично Гуцанов. 

Лорер отбеляза, че цяла Европа почти се е отървала от руските горива и се е преоринтирала към други доставки. "Санкциите срещу Русия ще се разширяват. Западът няма да отстъпи и руската икономика в един момент ще бъде занулена. Постепенно това ще се случи. Войната показа, че България може много повече. Тази година пораснахме с 4%, въпреки войната и инфлацията. Цената на газа се нормализира и ще продължи да спада, защото пазарите намериха начин да заместят Русия", категоричен бе той.

Виж коментарите (0)

Още по темата (28):
25.02.2024 Млад украинец: Затваряли са ме 4 пъти за по 3-4 дни в карцер
30.08.2023 Сателитни снимки показват руски "барикади" срещу украинските БПЛА близо до Кримския мост
09.07.2023 Димитър Стоянов: Докога аматьори ще се канят и обсъждат националната
сигурност?
06.07.2023 Ерменков: В самолета, с който е пристигнал Зеленски, са били Борисов и
Петков
06.07.2023 Кортежът на Зеленски се насочи към летище София
24.06.2023 Путин ще излезе с обръщение към нацията
Още новини от Национални новини:
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Българинът с присадено сърце и бъбрек, покорил Килиманджаро, влиз...
Любо Ганев: Медиите и спортът ще са засегнатите от промените в ре...
Тагарев призна за SMS-и на Борисов
Порязаха някои пенсионери за Великден
Спешна помощ на плажа с джетове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).