Отнеха бебето от майката, която го изостави само в кола на паркинг

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
16:31 / 04.08.2016
9488
9-месечно бебе беше изоставено над половин час само в кола от майка му. Този случай се е разиграл на централен паркинг в Русе посред бял ден. 

Детето е било спасено благодарение на намесата на служители от паркинга и полицаи, които са разбили стъклото на колата, за да го извадят на въздух. Момченцето е отнето от майката за един месец.

Вчера следобед Таня Попова паркирала колата си в центъра на Русе. Оставила бебето си на задната седалка.

"Не съм безотговорна майка", каза тя и обясни, че не е искала да буди детето си и не е искала да го води с нея в сградата на Здравната каса. Помолила охраната на паркинга да го наблюдава.

Температурата навън в този момент била около 30 градуса. А в затворената, оставена на слънце кола, бързо станало много по-горещо.

Димитринка Славова, служител на паркинга, обясни:

"Вътре в колата бебето плачеше. Естествено, че ще се изплаша, то беше на слънце, цялото запотено и се обадих заради сигурността на бебето".

Екипи на "Спешна помощ и полицията разбили прозореца и извадили момченцето. То е откарано е в русенската болница и е в добро състояние. 

Майката Таня е лекар. Има четири деца. По-големите са при баща си. По-малките са от друг мъж, с когото в момента води дела за бащинство. Тя подозира, че всичко е нагласено.

Със случая вече се е заел отдел "Закрила на детето". Детето е настанено в институция за един месец.

"През това време ще се извърши съответното проучване за предприемане на следващи действия", обясни Цветелин Симеонов от дирекция "Социално подпомагане" в Русе.

От регистрите на "Спешна помощ" стана ясно, че преди месец и половина Таня отново оставила бебето си само в колата. Отново на платен паркинг.

Колегите ѝ от Лекарския съюз се заканиха, че ще искат отнемане на правото ѝ да практикува професията си.



Източник: Нова тв

Виж коментарите (11)
Още новини от Национални новини:
Помислете много добре: Кой е с предимство и защо?
Без реклами на хазарт в медиите, засега
Правилото 20-20-20 при работа на компютър
Бориславова обясни за фалшифицираните документи
Работното време на големите вериги магазини и куриерите по празни...
Простреляното в главата 2-годишно дете е по-добре


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).