Откриха новата спортна зала на ПУ! Вижте я!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (33)
12:57 / 14.06.2012
28019
В присъствието на премиера Бойко Борисов, министъра на спорта Свилен Нейков, кмета Иван Тотев, областния управител на града, ректора доц. Запрян Козлуджов, много гости и граждани днес бе открита новата спортна зала на Пловдивския университет, предаде репортер на Plovdiv24.bg

"Знаете, че някои искаха да откраднат този терен, но сега вече това няма как да стане, защото върху него има зала, така че и след нас това пак ще бъде зала. Съоръжението е много добре климатизирано и при тези жеги навън всички спортисти ще могат да провеждат тук състезанията си. 

За хората, които имат късичка памет, ще припомня, че преди ГЕРБ да дойде на власт, Пловдив нямаше нито една спортна зала, а сега вече има такава и хората са доволни.

Залата струва около 3 милиона лева. Тя е типов проект, който да послужи за пример на останалите кметове. За подобни зали те искат по 6 милиона, докато тази излезе наполовина", заяви Борисов при откриването на спортния обект.

"По времето на бившия военен министър Николай Цонев този терен бе обявен на търг, но с всеобщите усилия на Университета, правителството и много млади хора търгът бе спрян, а земята върната като публично-държавна собственост, благодарение на което сега имаме това бижу", обясни от своя страна ректорът на ПУ доц. Запрян Козлуджов.

Залата е изградена върху собствен терен от 17 617 кв. м. Първият етап на проекта обхващаше изграждането на спортното съоръжение. Сградата е на 2 етажа със застроена площ от 3 120 кв. м. и обща разгърната площ от 4 150 км. м.

На прилежащия терен ще бъдат изградени футболно игрище, игрища за волейбол, баскетбол, хандбал и други. Следващите етапи предполагат строителство на нов учебен корпус и общежития.



Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (33)

Още по темата (9):
18.10.2012 Възмутен студент: Новата многофункционална зала на ПУ не се използва с пълния й потенциал!
14.06.2012 По времето на Тройната коалиция земята под новата зала на ПУ била обявена на търг
14.06.2012 Днес откриват новата спортна зала на ПУ
13.06.2012 Новата спортна зала на ПУ готова! Утре режат лентата!
02.05.2012 Свилен Нейков: Пари за осветление на стадионите в Пловдив има
29.04.2012 Премиерът провери как върви строежа на новата спортна зала на ПУ
Още новини от Национални новини:
Почивай в мир! Само на 54 години той ни напусна внезапно
Ето ги големите печеливши, които работят в Деня на труда и не иск...
Eurostat: Българите работят най-малко допълнителни часове
Неприятна изненада утре
Епидемиолог обясни защо ваксината против коклюш е изключително ва...
Най-после намалиха една цена!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).