Отиде си легендарен български музикант

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
10:22 / 23.02.2020
16206
На 83-годишна възраст почина легендарният джаз саксофонист Ангел Везнев-Ачо. Скръбната вест съобщи във Фейсбук друг емблематичен музикант от миналото - Здравко Радоев.

Ангел Везнев - Ачо е роден на 28 ноември 1936 г. в София. Един от най-големите бохеми в българския джаз свири на саксофон в Източна и Западна Европа с Леа Иванова и оркестъра на Еди Казасян. Стигат чак до Америка, където работят по кораби.

След като напуска Леа и Еди, Ачо се събира с друга известна певица и по-късно, в продължение на 12 години, негова съпруга - Лиана Антонова. С нея работят също в Европа и в Америка. Стигат и до Лас Вегас в известния хотел "Цезар палас" и "Пустинната къща", където не е стъпвал друг български изпълнител.

По-късно той се премести в Швеция, но носталгията го победи и след близо 40-годишен гурбет, в крайна сметка той се върна в България и заживя с телевизионна журналистка от БНТ, пише "Дир".

За него приживе Милчо Левиев казваше, че мирише на музика:

"Ангел Везнев-Ачо е човек, който излъчва и мирише на музика от километри. И това го разбрах още преди да го чуя да свири."

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Бойко Борисов за ПП/ДБ: Аз няма да преговарям с тези хора повече
Делян Добрев за заплатите на борда на НЕК: Взимат по 5-6 хил. лв....
Главчев се отказва от заплата като министър, ще получава само 11 ...
Meteo Balkans с много лоша прогноза
Вирусите, от които да се пазим тази пролет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).