Отец Василий Шаган: В България има гей лобита

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
16:52 / 04.07.2015
3585
Пред вид това, което се случва, мисля, че бих допуснал, че в България има гей лобита. Това заяви варненският свещеник отец Василий Шаган. Той посочи, че самият факт, че последните искания на гей парада в София бяха подкрепени от 18 европейски дипломати, означава, че има някакви лобита, та дори това да са политически лобита. 

"Това вече е сериозно. Тези лобита не мисля, че са коректни от гледна точка на нашия суверенитет. Смятам, че техният подход наистина дискриминира изконната култура в нашата страна. Този въпрос трябва да се разгледа именно от тази гледна точка, защото тук вече се засяга свободата на съвестта на вярващите хора. 

Тези хора искат да подменят нашите представи както за пола, така и за брака. Те се наместват грубо във възпитанието на подрастващите. Тези, които не могат да имат деца, всъщност се наместват с искания, и то дори с политически и дипломатически натиск за възпитанието на младежите", посочи Василий Шаган.

Той беше категоричен, че венчавката на еднополови хора е абсурдно и неестествено. 

"Моите уважения, но вижте, аз нямам омраза към хората, които по един или друг начин изразяват своята сексуалност, но в същото време ние не можем да се съгласим и мисля, не можем да толерираме това, което изконно е известно и всъщност е чуждо за човешката природа, за семейството и за брака", каза Василий Шаган.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
Избират Царица Роза
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици
Meteo Bulgaria: Слагайте мрежите и покривайте зеленчуците!
Светослав Бенчев: От 1 март 2025 г. няма да има бензин на територ...
Росица Матева: Две партии са се отказали от участие в изборите
Освободиха Божков под гаранция от 130 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).