От здравното министерство: Няма забавяне с документите на болни деца

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
17:36 / 05.05.2016
3128
Министерството на здравеопазването чрез своя пресцентър отрече, че има забяване на придвижването на документи на деца, нуждаещи се от лечение в чужбина.

Министърът на здравеопазването Петър Москов подписа формуляр S2, с който държавата поема финансирането на лечението в чужбина на пациент до 18г., което не се заплаща от НЗОК. 

Още 4 формуляра S2 за лечение в чужбина на деца със заболявания, които се финансират от НЗОК, но не могат да се извършат в България, бяха подписани днес от управителя на НЗОК Глинка Комитов. И петте заявления са подадени вчера, уточниха от пресслужбата на МЗ.

Създадена е необходимата организация за обработване в спешен порядък на заявления за лечение на деца в чужбина, нуждаещи се от подписа на министъра на здравеопазването или управителя на НЗОК за формуляр S2.

Според нормативните актове, съобразени с директивите на ЕС, формулярът S2 се подписва от управителя на НЗОК и от министъра на здравеопазването.

През последните дни представители на родителски организации и експерти изразиха сериозно притеснение, че след показната акция във Фонда за лечение на деца е настъпил хаос, в резултат на който ще пострада лечението на тези, които чакат за медицинска помощ в чужбина.


Източник: в. "Труд"

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Връхлитат ни бури и гръмотевици: Код за опасно време в цялата стр...
Тук е отсядал Васил Левски, а манастирът е най-големият сред 14-т...
Тежки сцени в циганска махала на 35 км от Пловдив, има ранени пол...
Росен Желязков води листата на ГЕРБ-СДС за Европейските избори
Ужасът в Пловдивско: Едната ученичка е попаднала под автомобила и...
Божков отново в съда


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).