От следващата година 50% от събраните средства от глоби ще се използват за купуване на камери

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (24)
13:04 / 22.09.2011
3725
Пътните полицаи ще бъдат премахнати, но постепенно, отбеляза председателят на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения в НС Иван Вълков. За целта на контролно-пропускателните пунктове ще бъде изградено видеонаблюдение, уточни още той. По думите му след въвеждането на електронния фиш от началото на годината събираемостта на глобите се е повишила с 20%.

Караулките не трябва да се използват непрекъснато, отбеляза в предаването "Под лупа" на ТВ "Европа" председателят на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения в НС Иван Вълков. Той намира решението за премахването им по входно-изходните артерии на София за правилно. "Те могат да се ползват само при извънредни ситуации, ако се издирва някой, има акция. И както виждате вече е взето решение да няма постоянни постове на тях или поне да не спират постоянно автомобилите. Както и да бъдат премахнати тези ограничаващи знаци за скоростта" - каза той.

В момента няма достатъчно средства за камери. Затова те са ограничен брой все още, обясни Вълков и допълни, че има различни видове камери: "Има стационарни камери, има камери, които са мобилни, които са сложени на местата за червен светофар и за бус ленти - това е най-вече в столицата. В столицата наистина има 3 стационарни камери само".

Тези камери засичат само автомобилите, превишили скоростта, поясни Иван Вълков. От следващата година 50% от събраните средства от глоби ще отиват във фонд към МВР. Те ще се използват за купуване на камери.

Източник: ТВ Европа


Виж коментарите (24)
Още новини от Национални новини:
"Сиела Норма" ще осигурява машинния вот на изборите
Синът на известен наш бизнесмен обяви: Без да се замислих, приех ...
Главчев: Финансирането за държавната детска болница е осигурено
Голяма банка предупреди своите клиенти
Габриела Пеева: Обвинена съм в нещо, което не съм сторила
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).