ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Още подробности за Кристина и заподозрения в убийството й Калоян
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:26 / 08.04.2023Коментари (0)4273
© Facebook
Обвиненият за убийството на 32-годишната Кристина Благоева Калоян Каймакчийски е от село Черньово. Той вече е с повдигнато обвинение за убийство и задържан за 72 часа.

Припомняме, че откриха тялото на обявена за изчезнала 32-годишна жена в багажник на автомобил в квартал "Захарна фабрика" в София. Жертвата е била простреляна с пистолет. От известно време насам е казвала пред близки, че се страхува за живота си. Търсила е помощ и от неправителствена организация, която се грижи за пострадали от домашно насилие. Официален сигнал до МВР, обаче не е подаван, обяви пред журналисти вътрешният министър.

Заподозрян за смъртта ѝ е 34-годишен мъж, с когото жертвата работила в мобилен оператор. Твърди се, че двамата са имали преди любовни отношения. 

Пистолетът, с който Кристина е убита, е на настоящата половинка на Каймакчийски, твърдят източници, цитирани от Нова телевизия. Майката на обвинения е кмет на село Черньово, но днес не може да бъде открита.

Хронология на престъплението

3-ти април. Близки на 32-годишната Кристина подават сигнал до МВР, че е изчезнала и нямат връзка с нея. "От дете я познавам. Аз съм бивша детска учителка. Тя беше в моята група. Те са малко затворени съседите, но сме в добри отношения никакви проблеми", заяви Надежда Иванова, цитирана от Novini.bg.

Жената е била видяна за последно на работното си място. Има и дете. Майка ѝ каза, че не знае какво се е случило. "Нямам какво да кажа. Детето ми си отиде. Нищо не са ми казали - само, че е починала". Това каза майката на намерената в багажник на кола мъртва жена.

Тялото на жертвата е било открито в багажник на кола в четвъртък. Арестуван и заподозрян за убийството е 34-годишният Калоян Каймакчийски. "Те са имали познанство в близки отношения. В резултат на лични, изострени отношения, той е пристъпил към това брутално действие и е убил своята позната", подчерта старши комисар Петър Тодоров, главен секретар на МВР.

Кристина Благоева е споделяла на свои близки, че получава заплахи от мъжа. "В случая има данни, че жертвата е търсила помощ от неправителствени организации и за съжаление тя не е стигнала до полицията", посочи министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Кристина търси помощ от фондация "Анимус" за първи път преди месец. "На 8 март е била заплашена, че няма да види втори осми март", разказа Надежда Стойчева, директор на Фондация "Асоциация Анимус".

От фондацията разказват, че жената е получавала заплахи както за своя живот, така и за този на близките си от половин година.

"Споделила е, че е преследвана, че се е страхувала за живота си. Оценена е с много висок риск за живота си и е била в емоционална криза, много се е страхувала. Извършителят е имал собственическо чувство към нея и силно желание тя да бъде подчинена", посочва Стойчева.  

Фондацията е длъжна да пази дискретност за жертвите на насилие. Заради това няма подаден сигнал до МВР. Психолози и адвокати са се опитали да убедят Кристина да го направи сама. Безуспешно.

Автомобилът, в който е открит трупът, е паркиран преди няколко дни в сервиза на Георги Трендафилов. "Откакто я докара, даже не съм я поглеждал. Не знаех какъв цвят е до последно. Аз се сетих и казах на полицаите да проверят", твърди Георги Трендафилов, приятел на Калоян Каймакчийски.

Калоян Каймакчийски изоставя автомобила и изчезва. "Съвсем за малко го видях. Леко притеснен ми се стори, когато каза, че го съмнява, че го разследват. Каза после, защото "еди коя си е изчезнала". Добър приятел, спокоен, но леко избухлив на моменти", твърди Георги.

Колата трябвало да бъде върната до село Черньово. Близките на Каймакчийски твърдят, че е добър човек. Чичото на евентуалния убиец не беше изненадан от новината. Но реагира остро.  

“Вие следовател ли сте!? Има си полицая, има си прокуратура! Ако си е загазил да си се оправя! Не ме интересува", каза Сашо, чичо на заподозрения.

Оказва се, Калоян и преди е отправял закана за убийство към бившите си приятелки. Запалил е колата и на мъж, който заживял с една от тях след раздялата им. И за двете е осъден условно.

В селото всички познават Калоян Каймакчийски като добър човек, макар отдавна да не живее в Черньово.  "Преди много време отиде да учи в София. Много не е посещавал селото", твърди Гошо, жител на Черньово.


Още по темата: общо новини по темата: 25
20.04.2023 »
19.04.2023 »
16.04.2023 »
13.04.2023 »
13.04.2023 »
13.04.2023 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: