Омбудсманът: Цената на тока трябва да падне

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:03 / 26.03.2020
2488
Омбудсманът Диана Ковачева не подкрепя проекта за решение на КЕВР, с който цената на електрическата енергия се запазва същата, въпреки че тази на природния газ намаля с над 40 процента. Това съобщиха от пресцентъра на омбудсмана.

Заради мерките за сигурност, свързани с коронавируса, омбудсманът е заявила позицията си на заседанието на регулатора по скайп-връзка, а по-късно тя е изпратила до комисията и писменото си становище.

Според нея отказът да се намали цената на тока е трудно обясним, още повече, че извънредната ситуация, в която се намираме, не предполага вземането на подобно решение.

Диана Ковачева смята, че КЕВР дължи обяснение на българските граждани, по достъпен начин, за решението, което предстои да вземе. Намаляването на цената на природния газ трябва да се отрази по адекватен и справедлив начин и на цената на тока, според омбудсмана.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините
Земетресение в Черно море
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).