Оценяват спасителите на плажа и по морал

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:16 / 25.07.2016
1857
Спасителите на плажа ще бъдат оценявани по морал и поведение. В картотеки в Българския червен кръст ще бъдат вписани оценки не само на физическите им данни, но и моралните им качества. 

Сега преди всеки летен сезон спасителите преминават изпит за физическа годност, но се оказва, че това не е достатъчно. 

Много плажуващи се оплаквали от грубото отношение. "Най-честото нещо, с което се оплакват гостите, това е показване на мускули, предимство, сила. Тя трябва да се показва обаче, във водата, когато спасяват човек", коментира пред bTV Илко Раев, председател на БЧК - Варна. 

Той обясни, че идеята е със създаването на картотеки спасителите да бъдат насърчавани към добро отношение. Най-добрите сред тях ще бъдат препоръчвани впоследствие за най-хубавите работни места.

"Защо не и възнаграждения. Може да бъде морално, може да бъде парично", отбеляза Раев. Обратната връзка за поведението на спасителите ще идва основно от наемателите и концесионерите на плажовете.

И тази година заради недостига на кадри много от спасителите по Черноморието възрастово са в двете крайности - студенти или почти пенсионери.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Първа снимка на зверската катастрофа край Стара Загора, която взе...
2 198 лева е средната заплата за първото тримесечие
Експерт: В България се злоупотребява с налагането на дисциплинарн...
След случка пред "Кауфланд": Учителка върна вярата в доброто у хо...
Почина известна журналистка, работила 40 години за БНТ
Мъж загина, а друг пострада при тежка катастрофа


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).