Образователният министър със скандални изказвания пред ученици

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
17:27 / 23.12.2014
3569
Изявления на образователния министър Тодор Танев скандализираха обществеността. Те бяха направени при негово посещение във Враца. Посещението на министъра на образованието в средното общообразователно училище "Христо Ботев" във Враца започна със снимки за спомен. След това министърът направи скандални изказвания пред учениците като ги изпрати в чужбина и им заръча да учат английски, но и български.

Не по-малко интригуващи бяха и квалификациите на образователния министър за велики световни учени.

Проф. Тодор Танев даде нравоучителен съвет на децата - да се държат "докрай" с маджари, евреи, арменци, "както те са докрай с нас"... "докато не омекнат". Думите му бяха в контекста на исторически факт, с който запозна учениците - бомбардировката над Враца, чийто инициатор е Уинстън Чърчил. Той стигна и до научни "разкрития", поставяйки под съмнение постиженията на личности като Михаил Ломоносов, Асен Златаров и Фредерик Жолио-Кюри, обобщавайки под определения като "нищо особено" и "пълна нула".

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
"Лукойл" връща почти 2 милиона лева за месец април
Издирват 57-годишен мъж, изчезнал след скандал 
Бизнесмен: Връщаме се към типа клиентско поведение от 2019 г.
В сезона на баловете, експерт с предупреждение
Председателят на Съвета на ректорите: Как да гоним качество, висш...
ЕК: 85% от българите имат собствено жилище


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).