Обмислят данъчни облекчения за ИТ сектора

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:14 / 31.03.2012
1376
Предприемат се стъпки за промяна на Закона за насърчаване на инвестициите, които да доведат до данъчни облекчения или възстановяване на част от разходите за осигуровки в ИТ сектора. Това заяви Елена Кожухарова от Българската агенция за инвестициите по време на форум за условията на българския пазар на информационни и комуникационни технологии (ИКТ). Според нея в сегашното си състояние законът дава преференции предимно към производствените сектори, а услугите не могат да се възползват от облекченията. Представители на бранша искат още облекчаване на бюрократичните процеси, за да не се спират иновациите.

Българските компании от бранша имат усещането, че държавата не прави достатъчно, за да бъдат конкурентоспособни. Това обяви един от организаторите на форума Мартин Милев, базирайки се на проучване сред фирмите от компютърната индустрия.

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Жулиета Хубенова, която участва в кръглата маса, заяви, че секторът на високите технологии е приоритетен за страната ни. "Там се създават работни места и добавена стойност, което е добре и за държавата", отбеляза Хубенова. Тя припомни, че предстои изграждането на високотехнологичен парк.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Управител на заведение на плажа: При нас е евтино, 15 лева за бир...
На 30 минути от Пловдив: Магическо място, пълно с много красиви л...
Президентът се включи в почистването на морското дъно край остров...
Комисар Крушарски: Новите патрулки са купени с пари от глоби на н...
Полицаят-стрелец е бил награждаван над 20 пъти
Топчийският пролом - един от емблематичните природни феномени у н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).