Новите правила за фермерите - на крачка от финално гласуване

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:34 / 13.09.2021
1208
Европейският парламент трябва да гласува правилата за новия програмен период на Общата селскостопанска политика (ОСП) през месец октомври или ноември 2021 г. 

85 млн. лв. допълнително за земеделие 

Компромисните текстове за реформата след 2023 г. вече бяха приети от евродепутатите от Комисията по земеделие и развитие на селските райони на 9 септември. 

В момента държавите членки работят върху проектите на стратегическите планове, които ще бъдат финансирани от ОСП. Те трябва да бъдат предадени за преглед и одобрение от Европейската комисия до края на 2021 г.

Твърде вероятно е да се наложи България да започне работата върху Стратегическия си план наново, след като наскоро земеделският зам.-министър Явор Гечев сподели опасения, че сегашният вариант няма да отговори на екологичните изисквания на Европа.

Междувременно ЕK откри обществена консултация до 27 септември относно използването на утайки от отпадни води в селското стопанство. Предвижда се от 2022 г. държавите членки да събират данни за използването на тази утайка и да публикуват доклади ежегодно до края на август на следващата година. 

Целта е да се гарантира, че утайката от пречистване на отпадъчни води в селското стопанство не вреди на околната среда, животните и хората. Ако и вие имате мнение по въпроса, може да отговорите на въпросника ТУК.

 

Следете темата и на cap4us.agri.bg



 

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
БНБ е проверила няколко кредитни институции
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Кои действия се считат за уронване престижа на работодателя и как...
Ето го най-модерния затвор у нас за 35 млн. лв.
Велики понеделник е! Започва Страстната седмица, ето кой празнува...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).