Нови къщи в затворени комплекси струват по 500-600 хил. евро

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:07 / 04.04.2023
1564
Нараства интересът към къщите на запад от София, казват брокери на имоти. Причината за това са високите цени на имотите в южните райони на столицата, които карат много купувачи да търсят други възможности. В кварталите в полите на Витоша новите къщи в затворени комплекси струват по 500-600 хил. евро. А цените на редовите къщи с малки дворчета от 50-60 кв. м струват поне 300-400 хил. евро, пише "Труд“.

За много хора цените на имотите в Горна баня, Бояна, Драгалевци, Симеоново, Лозен и Герман, Бистрица и Панчарево са твърде високи и затова се оглеждат за имоти в посока на запад от София. Редица предприемачи, виждайки интереса на купувачите, строят нови къщи в община Божурище.

В селата на общината има нови малки комплекси, в които къщите струват по около 200 хил. евро, при това дворовете им са по-големи от тези на къщите в южните райони на столицата. Цените на къщите са по-ниски, защото и терените са по-евтини.

Интересът към къщите в община Божурище се дължи на близостта до София. Разстоянието е само 15 км. и с кола се изминава за около 15 минути. За хората, които работят в западната част на столицата, е много по-лесно да стигнат до работното си място от селата наблизо, отколкото от източната част на столицата. Интерес има и към старите къщи в района. В община Божурище най-много сделки има в селата Гурмазово, Хераково и Пожарево.

Редица купувачи поглеждат още по-надалеч, към имоти в района на Сливница и Драгоман. От там разстоянието до столицата е около 30 минути с кола, а цените на къщите са значително по-ниски от тези в София. Търсенето се подхранва от желанието на хората да имат по-голям простор. Някои купуват стари къщи, които се нуждаят от основен ремонт, а други взимат парцели, на които изграждат напълно нови къщи според своите предпочитания и изисквания.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).