Нов скандал на хоризонта в Народния театър

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
17:24 / 28.02.2023
11120
Актрисата Албена Колева и колегата й Христо Мутафчиев се хванаха за гушите заради управлението на Съюза на артистите в България. Дъщерята на незабравимия Тодор Колев изригна с гневни думи срещу него в социалните мрежи, предизвикана от тв интервю.

Хонорари

"Несменяемият председател на казионния Съюз на артистите в България - САБ, Христо Мутафчиев си позволи в интервю по телевизията да цитира проф. Азарян и Тодор Колев като свои учители. Това ме изпълни с нескрито възмущение, защото Мутафчиев нито е бил ученик, нито е споделял техните виждания за театър, както и морални ценности. Тук е мястото и времето да задам простия въпрос: защо САБ се оказа с председател, който е несменяем повече от 20 години, както беше по времето на тоталитаризма, и дали това не е един от отговорите за безизходицата, в която днес се намира българският театър“, написа тя във Фейсбук.

Пред "Телеграф“ Албена Колева уточни, че въпросът е морален - че Христо Мутафчиев като шеф на САБ не е защитил проф. Крикор Азарян, когато са го изгонили от НАТФИЗ, нито сега е подкрепил режисьора Александър Морфов. "Той управлява съюза като ЕТ, а не да пази талантите. Колкото и да е добър човек, все има нужда след 4 г. да направи пауза, да осмисли какво е направил и какво не е и след време може пак да се кандидатира. На всичкото отгоре има проблеми, по които не прави нищо - артистите са притиснати в стената и нямат защита отникъде. Става дума за хонорарите и авторските права от реклами и сериали. Оказа се, че парите от правата влизат в хонорара и така излиза, че един снимачен ден е 15 лв. Това става със съгласието на съюза“, заяви пред "Телеграф“ звездата от Народния театър.

Препоръка

Христо Мутафчиев заяви: "Албена Колева не е гледала внимателно интервюто ми. Никъде там не съм казал моите професори, но аз съм учил и съм присъствал на техни класове. Да, моят клас е на проф. Надежда Сейкова, но аз съм бил в часовете и на другите преподаватели по нейна препоръка. Тази омраза към Съюза на артистите, която тя таи и го нарича оказионен, е добре да я прегледа, защото нейното дружество (КНСБ в Народния театър), на което тя е председател, се състои от 4 човека, докато САБ има 56. На г-жа Колева бих препоръчал да притаи злобата и да я претвори в ново представление например“.

Виж коментарите (5)

Още по темата (48):
14.11.2023 Скандалите в Народния театър продължават с пълна сила
30.07.2023 Иво Сиромахов за Народния театър: Чиновниците победиха, те винаги
побеждават
27.07.2023 Стефания Колева защити директора на Народния театър
25.07.2023 Ана Пападопулу скочи на трима колеги от Народния театър
25.07.2023 Пращат подписка на директора на Народния театър да се разпише за оставката
си
15.07.2023 Валери Йорданов за Камен Донев: Респект!
Още новини от Национални новини:
Цената на течното злато се покачва, как се отразява това на пазар...
Бизнесмeн: При мен няма заплата под 2000 лева
Спряха контрабанда на хиляди таблетки хапчета за полова мощ
Жители на български град започнали да живеят като "барони" заради...
КЗП с коментар за вейповете, наподобяващи детска играчка
Черешопроизводител: Символична цена от 1 лв. за кг череши за тези...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).