Нов график в БДЖ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:44 / 09.12.2007
1870
От днес, заедно с влизането в сила на новия График за движение на влаковете, „Български държавни железници" ЕАД пускат първия пътнически влак с реновирани германски вагони. Това е потеглящият в 18:00 ч. от Централна гара - София пътнически влак № 50225 за Дупница. От следващия ден и пътническият влак № 50220 от Дупница за София, който тръгва от Дупница в 4:20 ч. сутринта, също ще се движи с тези вагони.

Композицията се състои изцяло от второкласни, реновирани вагони, които са безкупейни и с цялостно подменена тапицерия на седалките. Към настоящия момент с такива вагони се движат и регионалните влакове в Германия.

С внесени от Германия вагони "Български държавни железници" ЕАД вече обновиха композициите на общо десет бързи влака по маршрутите от София към Лом, Благоевград, Варна, Бургас (през Карлово), Бургас (през Пловдив), както и в обратната посока. От месец септември с реновирани вагони тип "Интерсити" се движат и ускорените бързи влакове "Диана" (София - Ямбол - София) и "Чайка" (София - Бургас - София).



Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Делян Пеевски от Хасково: Можем да направим още повече - да отвар...
Шофьори на линейки от Пловдив пред Ваня Григорова: Живеем с по 3 ...
Положиха тленните останки на цар Фердинанд в двореца "Врана"
Мъжът на Славена Вътова вече с присъда и у нас
Бойко Борисов: Класата е в наша полза
Делян Пеевски от Кърджали: Хората са нашият мощен гръб! Готови см...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).