Нинова бясна в Пловдив заради мобилните оператори: Къде го има това? В Европа можеш да се откажеш от тази услуга без неустойка

Автор: Ивет Калчишкова
Коментари (4)
13:19 / 20.02.2024
10047
Корнелия Нинова посети Пловдив вчера, за да се срещне със структурата на БСП Пловдив.

След официалното поднасяне на цветя пред паметника на Васил Левски по повод 151 години от трагичната му гибел, Нинова изказа мнения по актуални политически въпроси, предава Plovdiv24.bg.

Лидерът на БСП не пропусна да сподели вижданията си за битката с мобилните оператори и новия проблем свързан с цената на водата.

"Ние почнахме тежка битка с мобилните оператори, ама същото се отнася и за цената на водата. В Разград водата е 6 лева. Това, че в закона пише, че трябва да е социално поносима цена. Изобщо не ги интересува и никой от тях не се занимава с това.

За мобилните оператори сме принудени да организираме федерацията на потребителите и да подаден колективен иск, защото държавата не иска да предприеме нищо. Денков казва това е пазарна икономика. Пазарна икономика е да си равнопоставен, а не големите монополистите да ти дават един договор, да си длъжен да го подпишеш, ако искаш да ползваш мобилни услуги. Ако искаш да се откажеш от договора, обаче да не можеш. Ако тръгнеш да се отказваш да платиш неустойка. Къде го има това? В Европа можеш да се откажеш от тази услуга, без да плащаш неустойка.

Дори и в пазарната икономика държавата има своята роля. Битката започна, когато бях в Министерството на икономиката и индустрията. Издадохме заповед, че забраняваме да вдигат цените. Обжалваха в съда и тогава на две инстанции съдът потвърди заповедта. Ако искаш може, но те просто не искат. Лобизъм, интереси и пари. Оставка и това е".

Виж коментарите (4)

Още по темата (85):
18.04.2024 ЕС обмисля обединяване на телекомуникационните оператори 
25.03.2024 Отказваме се от мобилни услуги без плащане на неустойки, ето от кога?
19.03.2024 Сериозни промени при договорите за мобилни оператори
18.03.2024 Договорите на телекомите ще гарантират повече баланс и реципрочност за потребителите
21.02.2024 ПП-ДБ с кардинално предложение за договорите с мобилните оператори
20.02.2024 А1 обяви новите тарифи и предложи компенсации
Още новини от Национални новини:
Удължава се забраната за износ на инсулин
100-годишен данъкоплатец изуми най-големия шеф на НАП
Какво е шиткойн и защо крипто инвеститорите много ги обичат?
Освободиха директора на здравната компания за детска болница, ето...
Парламентът решава съдбата на съдебния инспектор, отправял сексуа...
1500 лева стартов бонус от BETHUB.bg


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).