Нинова: Подписът на Кирил Петков стои под програма отпреди година, в която пише, че ще се развива "Белене"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:10 / 07.07.2023
1452
Изключително съм изненадана от това, колеги от ПП-ДБ и г-н Денков, че дотам се поклонихте пред ГЕРБ, че дори започнахте да използвате терминологията на Борисов. Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна в петък.

"Вие чухте ли какво каза акад. Денков за "Белене" – било гьол. Това да ви е познато като изказ? Дотам ли се докарахте умните, красивите, модерните, академиците – да говорите с езика на Борисов", попита тя.

"Не, не е гьол, г-н Петков. Защото ще Ви прочета какво записахме в програмата, когато управлявахме с Вас по този въпрос: "Поддържане и развитие на атомните мощности в АЕЦ "Козлодуй“. Това включва удължаване на срока на експлоатация на съществуващите мощности. 2. Необходимост от изграждане на нови ядрени мощности. Уточняването на типа на реакторите и площадките да се прецени след независим експертен анализ, който да е публичен и да е на база на икономическа целесъобразност – най-ниска цена и време за изграждане“. Отдолу пише постигнато съгласие, стои моят подпис, подписът на Кирил Петков и на другите коалиционни партньори", напомни Нинова.

По думите й в текста не е записано зачертане на ядрените реактори и продавате ядрените реактори на Украйна. "Какво промени тази програма само няма и година по-късно от онова правителство? Една е промяната – БСП не е в правителството и няма кой в това правителство да бъде коректив и да защитава националния интерес. Та само една година от Стратегия за развитие на енергетиката, под която стоят нашите подписи и която предвижда, освен "Козлодуй“, и друга ядрена мощност, превърнахте тази стратегия в гьол", заяви лидерът на БСП .

Виж коментарите (2)

Още по темата (131):
13.05.2024 Преговори: Украйна с интерес към руското оборудване от АЕЦ "Белене", специалисти посетиха площадката
11.10.2023 Правителството реши: Спира се изграждането на АЕЦ "Белене"
07.10.2023 Започва ремонт на шести блок на АЕЦ "Козлодуй"
11.07.2023 Председателят на БСП Пловдив се включи в протеста за спасяването на АЕЦ "Белене"
11.07.2023 Росен Христов за АЕЦ "Белене": Считам, че сегашното решение е прибързано
11.07.2023 Рибарски: Довършването на АЕЦ "Белене" е невъзможно
Още новини от Национални новини:
Удължава се забраната за износ на инсулин
100-годишен данъкоплатец изуми най-големия шеф на НАП
Какво е шиткойн и защо крипто инвеститорите много ги обичат?
Освободиха директора на здравната компания за детска болница, ето...
Парламентът решава съдбата на съдебния инспектор, отправял сексуа...
1500 лева стартов бонус от BETHUB.bg


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).