ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Невена Петрова от "Ел Би Булгарикум": Втрещена съм!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:08 / 22.02.2023Коментари (6)15230
©
Освободена съм от длъжност като член на Съвета на директорите в понеделник, 20 февруари т.г., докато съм отсъствала от страната, без ясни причини и без да бъда извикана за обяснение.

Това посочва в изявление до медиите, Невена Петрова, която вчера бе освободена от длъжността председател на Съвета на директорите на "Ел Би Булгарикум" ЕАД.

Петрова информира, че след успешно преминат конкурс на 24 ноември 2022 г. е била избрана за член на Съвета на директорите на дружеството с мандат от 5 години на база представена концепция за развитие на държавното дружество. На първия Съвет на директорите бях избрана и за председател на Съвета на директорите, а Николай Маринов (също освободен), за изпълнителен директор, посочва Петрова. 

Невена Петрова изтъква, че ръководството своевременно е подавало искана информация от ДКК ЕАД на всеки три месеца и по нея не е имало забележки. "Работим по изпълнение на одобрена от ДКК ЕАД актуализация на бизнес програма за периода 2021-2023 г., като няма забележки и по нейното изпълнение, в т.ч. увеличение на заплатите на служителите и закупуване на оборудване и транспортни средства, предава БТА.

Ако няма необходимост от обективни критерии за освобождаване, какъв е смисълът да се правят конкурси за избиране на членовете на Съвета на директорите на публичните предприятия с дългогодишен мандат и одобрена от жури концепция за развитие? Достатъчни ли са три месеца, за да бъде дадена оценка за извършената работа?", пита Петрова.

Тя изтъква, че "Ел Би Булгарикум" ЕАД не произвежда и не доставя некачествена продукция. Всички млечни продукти на компанията са направени със суровина, която отговаря на критериите за сурово краве мляко с масленост над 3,6 на сто и определя като невярно твърдението на Венцислав Димитров, директор на ДКК, че доставеното сурово мляко от новите доставчици е некачествено.

"Истинската причина за нашето освобождаване е неимоверното желание на Венцислав Димитров да изземе оперативното управление на "Ел Би Булгарикум" ЕАД от ръководството, избрано след преминат конкурс само преди три месеца. Причината е, че ние показахме, че няма да следваме директни разпореждания от него на оперативно ниво", посочва Петрова.

По думите й от средата на декември миналата година "той оказвал натиск върху ръководството на "Ел Би" за безпринципни назначения, с които да се формира организирана група под негово ръководство, която на практика да поеме контрол над дружеството".

"Ние се противопоставихме на този безцеремонен подход за намеса в оперативното управление на дружеството, включително и за налагане на нов доставчик на суровина, който освен сурово мляко оферира и сухо мляко, което беше напълно неприемливо за нас – "Ел Би Булгарикум" ЕАД никога не е произвеждало краен продукт със суровина, различна от сурово мляко", посочва още Петрова.  

Според нея от края на януари в дружеството са постъпвали написани от Венцислав Димитров заповеди, в качеството му на изпълнителен директор на ДКК ЕАД и едноличен собственик на капитала на "Ел Би Булгарикум" ЕАД, които според Петрова в пъти са надвишавали неговите правомощия и представляват, по думите й, злоупотреба със служебно положение.

"Тези заповеди противоречат на интересите на "Ел Би Булгарикум" ЕАД вкл. с Писмо изх. № ФСД-22-52-05/10.02.2023г. на изпълнителния директор на ДКК ЕАД на "Ел Би Булгарикум" ЕАД се разпорежда "незабавно преустановяване на всички плащания, без оглед на размер и основание включително влизане в договорни отношения от всякакъв характер до издаване на следващи указания". Това писмо реално блокира дейността на дружеството", смята Петрова.

Тя допълва, че за тези действия писмено са информирани Съветът на директорите на ДКК ЕАД и министърът на икономиката и индустрията на 14 февруари. "Доколкото ми е известно, Съветът на директорите на ДКК ЕАД е бил запознат с нашето писмо едва на заседанието на Съвета на директорите на ДКК ЕАД, на което се е взело решение за нашето освобождаване със санкцията на министъра на икономиката и индустрията", посочва Петрова.

В изявлението си тя изброява постигнатото през трите месеца, през които заедно с Николай Маринов са били на тези постове, като изтъква, че са били постигнати значителни резултати за развитие на дружеството.

Вчера от ДКК съобщиха, че поради редица сигнали за нарушения изпълнителният директор на "Ел Би Булгарикум" Николай Маринов е освободен от длъжност. Решението е взето на заседание на Съвет на директорите на Държавната консолидационна компания (ДКК). Маринов съобщи, че е освободена от длъжност и председателят на Съвета на директорите на дружеството Невена Петрова.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.02.2023 г.
0
 
 
Е точно как стана, че ЕАД-та спорят за качество, ? Нещо не ми става ясно, как точно частници защитават държавни интереси? А може би са тъпи? А, може би си имат сухо мляко? А може би сме в гората? А може би са в гората?
Aнонимен
на 23.02.2023 г.
0
 
 
A никой не пише или говори как в началото на декември 2022 смениха Светла Минкова, единствения професионалист специалист по закваските на длъжността директор на ЕлБи със световно неизвестния Николай Маринов. Къде е Чудомир да напише съвременен вариянт на Мерака на чичо Денчо!
Aнонимен
на 23.02.2023 г.
0
 
 
Мисля,че тази инфлация е инсценирана,заради влизането на еврото.На практика цените са завишени изкуствено със знанието на цялото правителство или казано, президента! А народа спи сладък сън!
Aнонимен
на 23.02.2023 г.
Aнонимен
на 22.02.2023 г.
-1
 
 
докато блеем така ще е
Aнонимен
на 22.02.2023 г.
-1
 
 
Срам и позор за тези уволнения на млади и нахъсани професионалисти! Сега ще им скалъпят невъзможни обвинения. Срамота.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: