Недялко Йорданов: Изглежда българският народ излиза най-прост от всички, никъде в Европа не се гласува с машини, само в България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (22)
17:42 / 04.11.2023
21336
По отношение на деня за размисъл поетът Недялко Йорданов коментира, че при всеки човек процесът на размисъл е различен. "На някои акълът му е дошъл много отдавна и той не си го променя, на друг се сменя непрекъснато, даже не на дни, а на часове. Такива са хората – различни", добави Йорданов пред NOVA NEWS.

"Изглежда българският народ излиза най-прост от всички народи в Европа. Никъде в Европа не се гласува с машини, само в България. Защото изглежда тези, които водят в Избирателната комисия правят непрекъснато грешки с хартията и трябват машини. Ние ли сме най-простите? Така изглежда нелепо, само в България трябва да гласуваме с машини. Защо?", каза той.

"Не бива да делим хората на отвратителни и отвратени, човекът е сложно същество. Няма само добри, няма само лоши. Така сме създадени. Никой не може да каже как сме създадени, никой и никой не може да каже какво следва накрая", категоричен бе поетът.

Йорданов сподели, че последните 10 години си задава въпроси, които изразява чрез поезията. "Разсъждавам поетически, а не теоритично и тези стихотворения публикувам всеки ден във Facebook страницата си. Това стана моя вътрешна необходимост, започнах го на шега, но видях как хората коментират и беше интересно. Казах си, че има смисъл да продължа да пиша стихове. Защото когато бях в театъра пишех повече пиеси, правех концерти и рецитали, а сега основното ми занимание е писането на стихове. Изразявам моите мисли в стихове", разказа още Йорданов.

"Българинът е корава личност, какво ли не е изтърпял и ще изтърпи. Българинът е добър човек, преди всичко, гостоприемен човек, да оставим другите неща. Аз обичам българина, вярвам в българина и се гордея, че съм българин", завърши поетът.

Виж коментарите (22)

Още по темата (937):
05.04.2024 МВР с остра реакция към Кирил Петков и Атанас Атанасов
01.03.2024 Нов общински съветник в Пловдив
21.02.2024 ВАС реши: В Панагюрище ще има нови кметски избори
16.01.2024 Момчето, което показа мускули, докато се брояха бюлетини, остана без
заплащане
05.01.2024 Иван Петков напуска ръководството на ГС на БСП – Пловдив, избраха нов председател
23.12.2023 Глобяват самозабравили се партии в Пловдив?
Още новини от Национални новини:
Неприятно за пациентите: Плащането на зъбни протези от Здравната ...
Изнудват бивш министър с порно
Нова мода завладя пазара на имотите
42-годишен баща се бори с коварно заболяване, има нужда от нашата...
В сезона на ухапванията, такса "вадене на кърлеж" ядоса майка
Първи подробности за тежката катастрофа край "Маказа", има много ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).