Назначиха Михаела Райдовска и Василен Бенчев за европрокурори

Автор: ИА Фокус
Коментари (1)
16:09 / 05.04.2023
1016
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет прие за сведение писмо от европейския главен прокурор до министъра на правосъдието относно назначаването на Михаела Райдовска - прокурор в Софийска градска прокуратура и на Василен Бенчев - прокурор в Софийска районна прокуратура за европейски делегирани прокурори от България, информираха от пресцентъра на ВСС.

С решение на Колегията на Европейската прокуратура двамата са назначени с мандат от 5 години с възможност за подновяване.

Колегията прие за сведение и писмо от европейския главен прокурор относно излъчения кандидат Юлиана Христова - прокурор в Софийска градска прокуратура, като с решение на Европейската прокуратура, нейната кандидатура за европейски делегиран прокурор е отхвърлена.

"Фокус" припомня, че само след година и половина работа трима от назначените до момента девет делегирани прокурори са напуснали. А още миналата година по искане на Лаура Кьовеши прокурорите от България под нейно ръководство трябваше да са 15.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).