ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Наши плажове по Южното Черноморие сред Топ 10 на най-хубавите в Европа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:59 / 07.04.2016Коментари (6)6411
©
За сравнително малък континент Европа има някои удивителни брегови ивици. Тяхното разнообразие е главозамайващо, а скалистите заливчета с маслинови дървета са заобиколени от обширни пясъчни плажове. Сайтът roughguides.com предлага 10 от най-хубавите дестинации за почивка през лятото.

1. Остров Раб, Хърватия

Пясъчните плажове са рядкост в Хърватия, но на този малък остров в залива Кварнер има възможността да се избира между 22-а. Плажната ивица е голяма, а водата - плитка и прозрачна. Ако пък бъде направен половинчасов преход през гората, може да се стигне до Sahara Beach - закътано място за нуидсти.

2. Курортът Тропеа, Италия

Морският курорт разположен в района на Калабрия, в южната част на Италия. Градът е "кацнал" на върха на внушителна скала. Трудно е да се намери плаж с по-драматичен фон от стръмни скали, а ярко оцветените къщи правят гледката още по-красива. На върха на скалата в Тропеа се намира манастирът "Санта Мария Дел'исола", построен през VII век. Морето е кристално чисто, а слънчевите плажове привличат много туристи.

3. Остров Ил дьо Ре, Франция


Всеки се движи на мотор на този прохладен френско-атлантически остров, където 100 км от пътищата минават покрай пясъчни плажове, лозя, солници и борови гори. На пазарите пък се предлагат прекрасни морски дарове.

4. Графство Норфолк, Англия

Норфолк е историческо, церемониално и административно графство в Източна Англия. Граничи със Северно море на север и изток и с графствата Съфолк на юг и Кеймбриджшър и Линкълншър на запад. Шестте километра плажна ивица, която много често е празна, е съблазнителна за туристите. С велосипед под наем пък има възможност да се обиколи крайбрежието, където селски плажни хижи придават старомоден чар на областта.

5. Остров Паксос, Гърция

Паксос е част от малка островна група в Йонийско море, наречена Пакси. Понякога наричат цялата група Паксос, но всъщност това е най-големият остров на групата и най-известният. Паксос няма летище и до него може да се стигне само по море от Корфу или от континенталната част на Гърция. Източната част е по-равнинна и плажовете са по-достъпни, докато западната е стръмна и морето е издълбало пещери и интересни форми във високите варовикови скали. Боровите и маслинови дървета предлагат сянка, а в ресторантите може да се опита от класическата гръцка кухня.

6. Южното Черноморие на България

На юг се намират едни от най-слабо развитите плажове на България. Отбийте се в малкото село Синеморец, където тихите златисти плажове са заобиколени от защитени природни резервати и борови гори. Продължете към плажовете Липите и Силистар - там няма да намерите барове и клубове, които са в изобилие по Северното Черноморие, а тишина и спокойствие.

7. Лигурия, Италия


Пиетра Лигуре е типично курортно градче в северозападната част на континентална Италия, заобиколено от зелени хълмове и разположено на брега на морето. Крайбрежната улица с палмови дръвчета и цветни градини привлича туристите с множество магазини, заведения за хранене, пицарии, кафенета и други забавления. На пристанището пък може да бъдат видени рибари, които разпъват своите мрежи, чакайки улов, предназначен за местните ресторанти на брега на морето.

8. Галисия, Испания


Галисия e автономна област в Северозападна Испания, граничеща на запад с Атлантическия океан, на юг с Португалия, а на север с Кантабрийско море. Там се намира и известното Крайбрежие на смъртта - там са ставали много корабокрушения през XIX век. Карнота е най-дългият плаж в Галисия - див 7-километров участък с бели пясъци, както и мочурища, дюни и планини. Дървени пътеки пресичат блатата, а туристите привличат погледите на чапли и други диви животни.

9. Лангедок, Франция

Лангедок е историческа област в Южна Франция с главен град Тулуза. Крайбрежието е ветровито, но изобилства от плажове с пясъчни дюни.

10. Остров Рюген, Германия


Това е най-големият остров в Германия и е една от най-популярните ваканционни дестинации, завладяваща със смесица от викториански курорти, дълги плажове и национален парк. Уникалното богатство от природни съкровища, събрани на Рюген, ще ви накара да се почувствате като попаднали в самия рай, но в Балтийско море. Дългата 574 км брегова ивица, от която близо 60 км с фин златист пясък, е осеяна с варовикови скали и пищна растителност, а централната част на острова е заобиколена от няколко полуострова , свързани помежду си с мостове.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 07.04.2016 г.
-1
 
 
Това е много сериозен гайд. Имам доста техни издания. Обаче! Останаха ли нормални хора, обичащи природата, с прилични доходи и култура на поведение да ходят на почивка по нашето черноморие??? Бетон, руски простаци, английски пияници, местен 'елит', бедни хорица, които са там, щото не могат другате, а пък и те искат почивка. И много мръсотия! Срам ме е и все се скътавам като ме питат за мнение.
0
 
 
Имахме си няколко хубави плажа, но и тях скоро няма да има. На Силистар не знам дали някой скоро е ходил... Отдавна не е това, което беше. Иракли пак са започнали да го застрояват. Откровено казано на централния плаж на Тел Авив е в пъти по-чисто и по-приятно от всяко една място по българското бетономорие.
Aнонимен
на 07.04.2016 г.
+1
 
 
И още нещо за о -в Рюген.Там някога е бил развъдникът на SS.Дълга около две мили сграда.Тя стои и до днес.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Гергьовден 2024 г.
Нови данни за археологическите разкопки на "Източната порта"
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: