Над 8400 ученици от цялата страна взеха участие в национално състезание по правопис на английски език

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
09:13 / 27.04.2023
1182
На 22 и 23 април 2023 г. в Американския колеж в София се проведе финалният кръг на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee и Spelling Bee JUNIOR. В събота се състезаваха "големите пчели“ до 7 клас, а в неделя – "малките пчелички“ до 4 клас. След оспорвани и напрегнати състезания станаха известни националните щампиони в двете възрастови категории. Национален шампион при големите пчелички е Михаела Димитрова, 7 кл. от ПМГ "Проф. Емануил Иванов“, гр. Кюстендил, а при по-малките състезатели шампионите са двама – Борис Димитров, 3 кл. от ЧОУ "Прогресивно образование 3“, гр. София и Денис Арнаудов, 4 кл. от ЧСУ "Свети Георги“, гр. София.

Над 8400 ученици от цялата страна се трудиха неуморно и научиха правописа на много трудни думи на английски език. Шампионите положиха огромни усилия и доказаха, че старанието и състезателният дух винаги водят до отлични резултати.

Tази година участниците в състезанията имаха възможност да се включат в съпътстваща кампания. Надсловът ѝ бе BEE active, с което организаторите насърчават учениците да бъдат физически активни като пчелите. Най-добре в кампанията се представиха учениците от СУ "Гео Милев“, с. Белозем и 81 СУ "Виктор Юго“, гр. София

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС". То се осъществява в партньорство с Фондация "Америка за България" и с подкрепата на Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката. Домакин на националния финал е Американският колеж в София.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).