НАТО със сериозно предупреждение към Китай за Русия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
17:31 / 05.04.2023
1639
Всяка доставка на оръжие от Китай за Русия ще бъде историческа грешка с тежки и дълбоки последици, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след края на двудневното заседание на външните министри на страните от пакта в Брюксел.

Засега не можем да докажем доставки за Русия от Китай, следим много внимателно, посочи той. Столтенберг отбеляза, че Пекин не осъжда войната в Украйна и поддържа руската икономика. 

Столтенберг предупреди и Беларус да не се намесва пряко във войната. Той посочи, че от територията на Беларус бяха извършени първите удари срещу Украйна в началото на руското нападение преди година, съобщават от БТА.

Виждането на НАТО е, че Украйна ще се присъедини към алианса, но има поне две условия - да остане суверенна, демократична и независима страна, и след като войната свърши и Украйна надделее, украинските въоръжени сили да имат оперативна съвместимост със силите на алианса, поясни той.

Подкрепата за Украйна е в интерес за нашата сигурност, бъдещето на страната е в евроатлантическото семейство, необходимо е да се постигне справедлив и траен мир, обобщи Столтенберг.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).