НА ЖИВО: Извънреден брифинг в МС за мерките срещу COVID-19

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
11:26 / 03.05.2020
14914
"КПП-тата ще паднат на Гергьовден, следобед. Ако го направим днес, ще настъпи хаос. Целта е да продължим тази дистанция и ако успеем да спазваме дистанцията без КПП-та ще спестим работата на над 200 полицаи и ще можем да ги пренасочим по кварталите да си вършат работата.

"Отварят и заведенията на открито, но при строги правила и физическа дистанция, персоналът трябва да се дезинфекцира редовно и да се изгради култура на обслужване на клиентите. Сигурността на клиентите и персоналът е най-важна, където масите са на гъсто, трябва да се разредят.", допълни Мутафчийски.

"В момента се обсъжда, а утре сутрин ще имаме проектозакон, който да ни послужи да отменим извънредното положение", обясни премиерът.

"От утре инструкторите за издаване на свидетелство могат да работят. Индивидуалните спортове, не обаче състезанията,  на открито може да бъдат подновени. Те могат само да помогнат на здравето. Навсякъде трябва да се спазва дистанция. Всички зелени хора, доброволци и ние да спазваме мерките. Ако се вдигне този пик след мерките, които налагаме, нека да се знае, че не са икономически или финансови, а даваме въздух на хората, в полза на здравето и психиката им. Тази мярка се подкрепя на 100 процента от щаба. Вирусът няма да мине за година или две, трябва да се научим да живеем с него."

Това обяви Бойко Борисов на извънреден брифинг в Министерския съвет във връзка с мерките на правителството в отговор на кризата, свързана с коронавируса COVID-19. На брифинга присъстваха премиерът Бойко Борисов, министърът на транспорта Росен Желязков, проф. Тодор Кантарджиев, доц. Ангел Кунчев, министрите на здравеопазването и вътрешните работи - Кирил Ананиев и Младен Маринов.

"Проф. Мутафчийски е един от най-добрите коремни хирурзи, в ТОП 3 на хирурзите в България. Доц. Ангел Кунчев пък е специалист в епидемологията. Той организираше борбата с морбилите и всеки взрив с хепатит А. Искам да благодаря, че бяхме поканени и успяхме да бъдем полезни", каза проф. Кантарджиев.

Очаквайте подробности.


Виж коментарите (2)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Национални новини:
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).