Мъка! България плаче за загиналите момичета край "Клокотница"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (18)
17:36 / 30.07.2016
21418
Загиналите момичета при снощната катастрофа край ханче "Клокотница" Никол и Даяна са били ученички в хасковската ПМГ "Боян Петканчин", съобщава haskovo.info. Почернени близки пред хасковската морга споделиха, че момичетата са били отличнички.

Жестоката катастрофа стана на завой край ханче "Клокотница". Черно "Ауди", управлявано от 36-годишния Делян Д., поради движение с несъобразена скорост е изгубил контрол на десен завой и е навлязъл в насрещното платно, където е ударил мотоциклета с девойките, съобщиха днес от полицията. Момичетата на 15 и 16 г. са починали на място.

Пробите за алкохол и наркотици на шофьора на аудито са отрицателни. Мотоциклетът на момичетата е бил без регистрационни табели, допълниха от полицията.

Шофьорът на аудито е дал обяснения и е освободен, разпитана е и приятелката му, която пътувала в колата.

Окръжна прокуратура - Хасково е образува досъдебно производство срещу Делян Д. за причиняване на смърт на повече от едно лице по непредпазливост при управление на МПС, съобщи говорителят на Пловдивската апелативна прокуратура Боряна Димитрова. 

Тя уточни, че днес предстои повторен оглед на местопроизшествието в присъствието на разследващи и автоексперти. Целта е да се изяснят механизмът и причината на катастрофата.

По-рано таzи сутрин кметът на Клокотница Евгений Трендафилов обяви тридневен траур в селото и отмени събора.


Виж коментарите (18)
Още новини от Национални новини:
След тежкия инцидент: Пробите за алкохол и наркотици на шофьора с...
Търсещ работа по морето срина алчните ни бизнесмени
Военен камион се заби в бус с 20 души в аварийната лента на АМ "Т...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
НИМХ публикува най-актуалната прогноза за следващите дни
Някои търговци спират да издават хартиени касови бележки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).