ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Младата жена от Варненско е била убита от мъжа си пред трите им деца
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:24 / 09.02.2023Коментари (1)3057
© БНТ
Вчера окръжен съд – Варна определели най- тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража“ на 37-годишния Юлиян С., привлечен като обвиняем за умишленото убийство на съпругата си в село Бозвелийско. Престъплението е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост, предаде "Фокус".

За това деяние, в Наказателния кодекс се предвижда най- тежкото възможно наказание - "лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна.

Припомняме хронологията според обвинението.

Семейството от доста време пребивавало в Германия. На 6 февруари Юлиян С. се прибрал в село Бозвелийско и бил със съпругата си и трите им малолетни деца.

Същия ден, около 19:40 часа е получен сигнал на телефон 112 за нанесен побой, от който е пострадала 26-годишната жена. Изпратените на място екипи на полицията и спешна помощ установяват смъртта на жената. При извършения оглед, по тялото на жертвата са констатирани множество травматични увреждания, несъвместими с живота.

Прокуратурата поиска на Юлиян С. да бъде определена най- тежката мярка за неотклонение, тъй като той не живее у нас и може да се укрие. Освен това е възможно да се опита да въздейства върху част от свидетелите, които предстои да бъдат разпитани по досъдебното производство и по този начин да затрудни разследването.

Посочено бе и че 37-годишният мъж е бил осъждан за хулиганство през 2007 г. и за причинена средна телесна повреда през 2013 г. Тъй като е бил реабилитиран, съгласно закона обаче се счита за неосъждан.

Защитата на Юлиян С. поиска мярка "домашен арест“ с мотивите, че мъжът е останал единствен родител за децата и трябва да се грижи за тях. Не е направил опит да се укрие, въпреки че имал възможност. Според адвоката му, предишните му осъждания не следва да се вземат предвид, тъй като бил реабилитиран.

Пред съда обвиняемият заяви, че обичал жена си и не успял да разбере как се е случило всичко. Поиска по-лека мярка от задържане под стража, за да остане с децата си.

Според Варненския окръжен съд, събраните до момента доказателства, макар и в начален етап на разследването, са достатъчно, за да се направи обосновано подозрение за съпричастност на Юлиян С. към повдигнатото му обвинение. Изводът се подкрепя от показанията на свидетелите, възприели обстановката, непосредствено след извършване на престъплението, както и от находките при извършения оглед на място.

За съда е налице и другата законова презумпция – обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление. 37-годишният мъж е обвинен в извършването на изключително тежко престъпление, за което Наказателният кодекс предвижда над 10 г. затвор. От направената аутопсия е видно, че смъртта на съпругата на Юлиян С. е настъпила вследствие на множество травматични увреждания и прободни рани в тялото и главата на жертвата, несъвместими с живота.

Освен това съдебният състав отчете, че това жестоко убийство е било извършено пред трите деца на семейството. 

"Касае се за личност с изключително висока степен на обществена опасност, видно и от справката за съдимост, според която Юлиян С. е бил осъден и за нанесен тежък побой“, мотивира се съдът. Поради споделените съображения, съдебният състав прецени, че единствената подходяща мярка за неотклонение спрямо 37-годишния мъж е най- тежката мярка - "задържане под стража“.

Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Варна, като в този случай делото ще бъде разгледано на 14 февруари.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.02.2023 г.
0
 
 
КАЛПАВИЯ СЪД ЩЕ ПУСНЕ УБИЕЦ КОЙТО УМИШЛЕНО Е УБИЛ МАЙКАТА НА ДЕЦАТА МУ ТАЯ ДЪРЖАВА България НЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: