ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Митрополит Николай свърза трагедията с концерта на Мадона
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:26 / 06.09.2009Коментари (1)7186
© Plovdiv24.bg
Пловдивският митрополит Николай отслужи панихидата за българите, загиналите при трагичния инцидент в Охрид. Много са, които ме питат защо, които отправят този въпрос в душата и сърцето си, естествено защото днес е ден, в който всички ние изживяваме дълбоки чувства, каза митрополит Николай в Пловдив, след като отслужи панихидата. Този въпрос задават и към мен, и към Господа Исуса Христа, и към Светата църква, каза дядо Николай и отговори, че преди всичко трябва да попитаме съвестта си защо. И когато спомняме всички, които са допринесли за освобождението и съединението на нашата страна и когато отправяме поглед към историческото минало, ние виждаме този въпрос, зададен и от Паисий Хилендарски „ О, неразумний юроде, поради що се срамиш да се наречеш българин?", каза митрополит Николай. Има много какво да размислим, защото днес има силни поводи за духовни изживявания, смята пловдивският митрополит. Я да видим дали помним имената на знайни и незнайни герои, на онези герои, които положиха живота си, дали сме верни на заветите им, попита дядо Николай. След като продължи с въпросите „Дали това е онази България, чиста и свята, заради която млади и стари дадоха живота си? Дали и днес, както в миналото, България не е в кроежите на някои външни интереси?", митрополит Николай каза, че всички тези знаци на скръб и тъга, които помрачават щастливи дни и поводи, са знаци за хората от Господ Бог. С тях Бог ни кара да се опомним и да се огледаме дали някъде не сме се отклонили от доброто и от верния път. Затова и светата църква е призовала към благоразумие и благочестивост, добродетели и свят живот, но нейният глас е останал глас в пустинята на бездуховността, каза митрополит Николай. После конкретизира, че апелът на църквата е бил да не се радват или призовават младите хора към кощунствена радост в Деня на посичането на главата на Свети Йоан кръстител - 29 август. На въпрос на журналисти можем ли да свържем тези знаци на Господ с концерта на Мадона, пловдивският митрополит отговори: "Да, можем да свържем тези знаци с нашето човешко неразумие и отклоняване от верния път на църквата, който е вяра, надежда, любов, добродетели и спасение. Можем да свържем тези знаци, защото не е само тази трагедия в навечерието на светли празници. Аз виждам в тези знаци призив и грижа за вразумление на нашия народ", каза митрополит Николай.


(C) ПОТВ


Източник: Агенция "Фокус"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Бояна
на 06.09.2009 г.
0
 
 
Дядо Николай прекалява... на 29 имаше църковни сватби в поверената му църква Петър и Павел в 15 и 30 часа... Може за това да ни е наказал Бог, а не заради Мадона или пък имало селски събор в Михалково и служил там Смолянския дядо- приятел на дядо ни Николай... може за томва да е... или заради лъскавите му коли и часовници... или за дето не забрани концертите на Планета... Защо просто дядо Николай не замълчи...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Олимпийски игри в Париж 2024
Хороскоп за деня
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Как ще оцените началото на мандата на новия кмет Димитров?
Слаб (2)
Среден (3)
Добър (4)
Много добър (5)
Отличен (6)
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: