"Минстрой" и КЦМ са новите собственици на "Горубсо-Мадан"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
23:21 / 23.03.2012
3244
В Министерството на икономиката, енергетиката и туризма се подписа споразумение за прехвърляне на концесията на "Горубсо Мадан". Новият собственик е обединението "Върба Батанци" АД, което е създадено преди три години. Акционерите в обединението са "Минстрой Холдинг" и КЦМ Пловдив.

Лично премиерът Бойко Борисов се включи в преговорите за решаване на проблема с предприятието. Той обясни, че Валентин Захариев е подписал протокол със 7 точки, чрез който прехвърля задълженията си на новото дружество. Всяка от страните е подписала споразумението за "Горубсо - Мадан".

1.2 милиона лева за заплати ще бъдат по сметките на работниците. Премиерът е помолил двете банки - СИБАНК и ДСК, тъй като те не работят утре, да дойдат техни служители, да пуснат системата "Борика" и да захранят кредитни карти на работниците със заплатите им.

"Господин Луканов и Вълканов са ми обещали, че още утре ще заверят, като ПИБ даже и тази вечер може да работи системата, да завери с необходимата сума 1,2 милиона лв. заплати като начало. Надявам се двете банки няма да ми откажат утре да върнат служители на работа, за да могат да препратят съответно парите към картите на работниците и още утре да си получат парите. Това ми е уговорката - подписали са ми се по тези седем точки и са се споразумели.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев каза след срещата в МИЕТ, че това е най-добрата развръзка. "След като бъдат платени заплатите, трябва да бъде направена съответната уговорка за разплащане на осигуровките, условията за безопасност, така че хората да не останат без работа.

Холдинг "Минстрой" управлява находището в Златоград и според споразумението цялото дружество "Горубсо Мадан" се прехвърля към обединението. Концесията не се прекратява и "Горубсо Мадан" продължава работата, обясни министър Добрев.

Източник: радио "Пловдив"


Виж коментарите (1)

Още по темата (11):
19.01.2013 Мадан гони 0% безработица
17.04.2012 Миньорите от "Горубсо-Мадан" започват работа
10.04.2012 Сделката за "Горубсо" е финализирана, миньорите влизат в забоите утре
02.04.2012 Все още няма сделка за "Горубсо"
31.03.2012 КЦМ и Николай Вълканов погълнаха ГОРУБСО - Мадан с помощта на
правителството
26.03.2012 Районната прокуратура в Мадан разпореди проверка в "Горубсо"
Още новини от Национални новини:
Българин създаде приложение, което ще сложи край на преписването ...
Бойко Борисов: Изобщо не се глася за премиер
Това ни чака в близките дни
Репортер от "На кафе" бе заловена да шофира в нетрезво състояние
Делян Пеевски, председател на ДПС, посети Търговище
Морската вода е чиста, трима министри я инспектираха


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).