Министър Сергей Игнатов ще посети училището в Съединение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:05 / 10.07.2012
2095
Днес, 10 юли, министърът на образованието и науката Сергей Игнатов и народният представител Димитър Лазаров, който е и областен координатор на ГЕРБ Плодив Област, ще посетят ОУ "Христо Ботев" в град Съединение. В 15 часа на среща с ръководството на училището и учителския екип се очаква министър Игнатов да обяви официално финансовия превод за довършване ремонта на новото училище.

При първото си посещение на министър Игнатов в ОУ "Христо Ботев", което се състоя в навечерието на 24 май тази година, той сподели, че е тягостно в 21 век да се види гледка като тази в учебното заведение - външна тоалетна, до която за да се отиде, трябва да се пресича улицата; печки на дърва и въглища, които не могат да стоплят до повече от 10 градуса учебните стаи през зимата; разбит физкултурен салон.

Тогава министърът подари камбанка на учителския екип с пожелание за скорошно завършване на новата сграда, която местните хора чакат от 1984-та година, когато тя започва да се строи.

През годините и учители, и родители бяха загубили надежда за подобряване на условията, в които учат децата от Община Съединение. За първи път народните представители от ГЕРБ Пловдив Област поставиха акцент върху нерешения от десетилетия проблем и ангажираха с решаването му правителството.

По програма след Съединение, министър Игнатов ще гостува в Перущица на децата от неделното училище в ромската махала.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Задържаха хиляди контрабандни играчки
Ускоряват проекта за новите реактори в АЕЦ "Козлодуй"
Времето в следващите дни
Полякиня: България е мръсна страна. Има голям потенциал, но не пр...
Затлъстели мъжи и жени вече ще могат да стават полицаи
В тази билка има калий, калций, желязо, манган, магнезий и цинк, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).