Министър Масларова участва в дебат за заетостта в Брюксел

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:20 / 01.03.2008
1665
Как можем да улесним промените в разпределението на труда в условията на променяща се и конкурентна икономика. Как можем да дадем възможност на квалифицирани хора да превърнат творчеството и иновацията в икономически растеж. Как можем да гарантираме, че уменията на всички ще съответстват на потребностите на пазара на труда. Това са част от акцентите, които постави в изказването си министър Масларова по време на заседанието на Съвета на ЕС по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси в Брюксел.

Емилия Масларова подчерта, че политиките по заетостта трябва приоритетно да бъдат насочени към повишаване на пригодността за заетост на работната сила и в този контекст постави въпроса за развитието на системата за учене през целия живот. От съществено значение е непрекъснатото осъвременяване на професионалните компетенции и усвояването на ключови умения, които спомагат за по-високата мобилност и адаптивност на работната сила към промените, каза министър Масларова. Тя предложи да се предприемат разнообразни насърчителни мерки за по-активното включване на социалните партньори и най-вече на работодателите, във всички етапи на процеса на обучение като се обърне специално внимание на подкрепата на малките и средни предприятия. Много е важно, заяви министър Масларова, системите за учене през целия живот и всички форми на образование и обучение да насърчават креативността, предприемчивостта и иновативността.

Министър Масларова се срещна с министъра на социалните дейности и здравеопазването на Кралство Белгия Лорет Онкелинкс. Двете се договориха България и Кралство Белгия да сключат ново споразумение за сътрудничество в областта на социалната политика. Емилия Масларова покани министър Онкелинкс да вземе участие в Седмицата на социалната политика на ЕС, която ще се проведе в София в края на май т.г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Загубихме голямо име във футбола, създател на легендарни таланти
Брюксел одобри изменението на Стратегическия ни план
След загинал при тежка катастрофа: Освободиха движението по АМ"Тр...
Ако пътувате към Пловдив, въоръжете се с търпение, няма да присти...
Пеевски защити българското духовенство, обвини Русия в опит за на...
Автомобил помете металните ограждения на бул. "България" и спря н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).