Милион на ало мафията под запор

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:17 / 04.08.2016
2335
Около 1 млн. лв., изкарани от ало-измами, са поставени под запор по искане на държавата. Според данните на разследващите НАП и Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество са успели да блокират солидната сума, докато са проверявали доходите на алоджиите у нас. 

По-голяма част от проверените лица не са имали никакъв доход, но не са притежавали и имущество. Други обаче са успели да натрупат солидни суми, без да имат ясен източник на средства. 

Такъв е случаят на измамничка, обещаваща брак на мъже зад граница. Срещу нея в Разградския окръжен съд вече тече дело по иск на КОНПИ за отнемане на имущество на стойност около 230 бона.

В същото време стана ясно, че по 50 бона на седмица е носел на задържания Димитър Серафимов-Келеша само един от хората от бандата му.

Междувременно пък ром, представял се за офицер от полицията, и съучастниците му са били арестувани малко след като задигнали с измама парите на старица. 

Преди няколко дни на телефона на 83-годишната жена от Трявна позвънил мъж, който се представил за "майор Костов от полицията". Той й доверил, че се провежда секретна полицейска операция по задържането на лица, занимаващи се с телефонни измами, и жената трябва да участва в операцията, като даде 1250 лв. Парите щели да бъдат използвани от разследващите като примамка за привличане на измамниците.


Източник: Монитор

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Борисов: Петков казваше "Тагарев е нашето знаме", но сега пък го ...
Страшен потоп в наш областен град
Педиатър успокои: Ваксината за коклюш е напълно безопасна за брем...
Страната ни с рекордно нисък износ на ток за първите месеци: Спад...
Доклад на ЕК буквално ни уби с констатация за разликата бедни-бог...
Страшен порой се изля над столицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).