Марти все още има шанс да прекара живота си извън инвалидната количка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:46 / 28.04.2017
2531
Семейството на 7-годишния Мартин, който страда от мускулна дистрофия на Дюшен събира пари за лечение на детето. Когaто Марти е на три години, си чупи крака. "В продължение на вече четвърта година ние ходим по доктори, ортопеди. Всеки казваше, че счупването на крака, затова той върви така, с течение на времето ще се оправи, той е малък, просто си е изградил една походка, която с течение на времето ще се изчисти. Но ние това време не го видяхме.", разказва майката на момчето Емилия Илиева.

След като състоянието на Марти не се подобрява, а майка му забелязва, че като клекне, не може да се изправи сам, правят нов курс при рехабилитатор. Тогава ги съветват да потърсят невролог и от столична клиника поставят диагнозата - Мускулна дистрофия на Дюшен. Единственото лечение е експериментално и е с кортикостероиди.

След шока от диагнозата, семейството започва да чете за болестта и какви са шансовете за лечение на Марти. Така стигат до семейство, чието дете се лекува в турска клиника: "Там предлагат манипулации със стволови клетки, вливане на стволови клетки. Това са четири процедури, които са ни изписани, това струва 32 000 долара". Сумата обаче е непосилна за семейството, което живее с месечен доход от около 1000 лева.

"Трябва да се действа докато той е на крака. Падне ли в инвалидна количка, от там връщане назад няма. Просто трябва де си приложи това лечение, докато той е в движение, докато няма болки, докато още на са му увредени и вътрешните органи.", споделя майката.

Можете да помогнете на Мартин с дарение на следната банкова сметка:


BG96BPBI79384058962002

BPBIBGSF

Пощенска банка

Емилия Илиева



Източник: bTV

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Почивай в мир! Само на 54 години той ни напусна внезапно
Ето ги големите печеливши, които работят в Деня на труда и не иск...
Eurostat: Българите работят най-малко допълнителни часове
Неприятна изненада утре
Епидемиолог обясни защо ваксината против коклюш е изключително ва...
Най-после намалиха една цена!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).