Майката на малкия Радо: Държавата спи за децата с увреждания

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:09 / 08.09.2016
4891
"Държавата спи за проблемите на децата в неравностойно положение". Това заяви за "Здравей, България" Ралица Енева, майката на малкия Радо, който развълнува цяла България, след като спечели състезание по гимнастика, въпреки че е болен от мускулна атрофия.

"Има европейски програми, които работят по няколко месеца, а после спират. Единствените, които ще похвалят тези програми, са самите чиновници", посочи Ралица, като допълни, че болестта на Радо е генетичен убиец номер 1 на малки деца.

"Няма урегулирани правила. Трудно се преборваме за неща от първа необходимост. Държавата не осигурява оборудване за подвижност и мобилност на детето", каза тя.

"След 2-3 дни целият шум ще отмине, но за него това няма да изчезне. Той винаги ще го помни", заяви треньорът по спортна гимнастика Дилян Димитров, който направи така, че 5-годишният Радо да може да се яви на състезание и да разбере какво е да направиш салто и да ходиш по гредата.

"Аз съм сигурен, че има хора, които се чудят защо съм си сложил кенгуру и се занимавам с някакво дете, но за мен това няма никакво значение. Аз харесвам това, което съм направил, защото виждам, че и той го харесва", сподели треньорът.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).