Майка на болно дете: Сестрите и лекарите в болница "Лозенец" се държаха грубо с нас

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:11 / 11.01.2022
3099
Лошо отношение на медицински персонал в детската клиника в болница "Лозенец". За това сигнализира майката на дете на 2 години и половина. Момиченцето е било в тежко състояние - повръщане и за кратко е изгубило съзнание.

По думите на майката, след като са били приети по спешност в лечебното заведение, сестрите и лекарите са се държали грубо, а след като майката е решила на другия ден да си тръгнат от болницата, не са ѝ били предадени документите на детето.

"Детето си е вкъщи, взехме решение с личния лекар да остане под негово наблюдение, защото всички бяхме стресирани. По-добре е, но не е изцяло възстановена. Аз нямам представа с каква диагноза е, в болница "Лозенец" не можаха да ми кажат какъв точно е проблемът, дали е вирус или хранително натравяне, аз документи не видях, не знам какво пише. Освен една банка глюкоза и една банка натриев хлорид нищо друго не му е давано на детето", разказа в "Денят започва" майката Кристина Николова.

По думите ѝ в болница "Лозенец" са били приети, но лекарят се е държал арогантно. Майката сподели как е започнала случката.

"Късно вечерта получи диария, на сутринта продължи, потърсихме личния лекар, който си свърши работата, изпратиха ни за спешен прием, защото беше дехидратирана, будеше се на 20-30 минути само да каже, че иска вода. Приеха ни в болница "Лозенец". Детето вечерта се влоши, започна да повръща, на следващия ден ме накараха да пера чаршафите. Накараха ни да си заплатим престоя и лечението на детето, което аз категорично отказах, защото си плащам здравни осигуровки", допълни Кристина Николова.

От болница "Лозенец" изпратиха писмено становище до БНТ във връзка със случая, в което се казва, че след проверка не са установени диагностични, лечебни или административни нарушения.

Виж коментарите (1)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).