МВР призова: Сменяйте личните документи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
12:40 / 25.07.2011
4422
Не отлагайте смяната на личните си документи и се възползвайте от липсата на опашки пред гишетата. За това призовават от МВР, като припомнят, че заявление за подмяна на лична карта може да се подаде и преди да изтекат сроковете за нейната валидност.

От октомври много хора ще трябва да подменят документите си. Това може да доведе до нова вълна от напрежение в обслужването. Причината е, че през юли изтичат сроковете за валидност на личните карти на близо 50 000 души, но за периода от октомври до края на годината ще бъдат подменени документите на над 600 000 души.

От МВР припомнят още, че всеки трябва да си извади нова лична карта не по късно от 30 дни, след като сроковете на старата изтекат. Лицата, навършили 14 години, също трябва да попадат заявления за лична карта месец след рождения си ден, в противен случай на родителите ще се налага глоба до 50 лева.

Източник: bTV

Виж коментарите (11)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).