МТСП обмисля промени в закона за закрила на детето

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:53 / 26.02.2008
2046
Обмислят се промени в закона за закрила нa детето, каза министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова вчера на пресконференция в Кърджали. Промените ще бъдат свързани с налагане на по-сериозни санкции при неспазване на предписанията на институциите по закрила на детето и начина на обслужване в домовете за деца. Целта е подобряване грижите за децата и тяхната защита. Очаква се до края на март парламентът да приеме новия семеен кодекс, обяви още министър Масларова.

Министър Масларова и областният управител на Кърджали, Ангел Коджаманов откриха първия в областта хоспис за медицински и палиативни грижи „Добролюбие". Новата социална услуга се реализира по проект "Деинституционализация посредством предоставяне на услуги в общността за рискови групи" по програма ФАР на МТСП. Екип от лекар, медицински сестри и болногледачи, преминали 4-месечен курс на обучение ще се грижи за хора, които се нуждаят от извънболнично лечение и социални грижи. Капацитетът на хосписа е 20 легла. Целта на проекта, на стойност 121 153, 97 евро, е подобряване качеството на живот на хора в напреднал етап на заболяване и на техните близки и интегриране на палиативните грижи в България.

По-късно министър Масларова се срещна с кметовете на общините в област Кърджали и посети Дом за стари хора и Дом за деца, лишени от родителска грижа в Крумовград. 240 са алтернативните социални услуги, разкрити от МТСП за последните три години. От тях 104 са за деца, лишени от родителска грижа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Бойко Борисов победи Асен Василев в Пловдив
Ето как се разпределиха гласовете от вота 2 в 1 в Пловдив и облас...
99.33% от протоколите са обработени: ГЕРБ-СДС печели изборите, вт...
Избирателната активност у нас с нов антирекорд
ПП "Величие": Ше бъркаме в държавната кухня, за да видим на какво...
При 97.03% обработени протоколи от ЦИК: Седем партии влизат в сле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).