Лена Бориславова обясни защо не иска да е депутат и мисли ли за кметския стол

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
11:00 / 13.04.2023
3704
"Вчера подадох заявление за освобождаването ми като народен представител, защото не искам да подвеждам хората с постоянна смяна в намеренията", заяви пред bTV в кулоарите на парламента Лена Бориславова от "Продължаваме промяната".

"Както подробно обясних и в своя позиция във Facebook, моята следваща задача е да продължа с координацията, която тече през последните няколко месеца доста интензивно за местните избори", поясни тя.

"Този път ние нямаме право да се колебаем и тепърва да се ориентираме в ситуацията. Столична община е в изключително тежко състояние, виждаме го всички в града. Решенията трябва да започнат да се правят от ден първи, а това изисква работни групи, привличане на експерти, създаване на обща програма, около която да се работи и това е нещо, което правим още от ноември месец", посочи още Бориславова.

По думите ѝ кандидатът за кмет ще бъде фигура, която ще е по общо съгласие на всички организации, с които "Продължаваме промяната" работи. Това са "Спаси София“ и "Демократична България“.

На въпрос дали обмисля самата тя да е тази фигура, Лена Бориславова заяви, че не смята, че в момента партиен кандидат, който е разпознаваемо лице, е най-доброто решение, за да има обединение около него.

"Целта на тези избори е пълно обединение за кандидатурата, така че тя да е безспорна", на мнение е Бориславова.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).