ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Купуваме влакове за 600 млн.лв.
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:35 / 16.07.2012Коментари (10)4884
© Plovdiv24.bg
През 2014 г. БДЖ ще разполага с 600 млн. лв. за купуване на нови влакове. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски пред бТВ. Той допълни, че няма как компанията да си позволи по-рано такива разходи при положение, че все още е в сравнително тежко състояние.

Работата по оздравяването на БДЖ продължава, но процесът е труден. "Няма как за 2 години да се махне с пръчица и да се промени положението в компания с 800 млн. дългове", каза Московски. Той предупреди и че следващият месец вероятно ще бъде труден за "БДЖ Пътнически превози", ако компанията не получи държавната субсидия. Ситуацията обаче ще бъде обсъдена между Ивайло Московски и вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков във вторник. Независимо от резултатите от срещата работниците в БДЖ няма да останат без заплати, категоричен бе Московски. До края на годината няма да бъдат предприемани нови съкращения в БДЖ. "Броят остава същият, какъвто беше договорен със синдикатите. За следващата година нещата още не са ясни и са въпрос на преговори", каза Московски.

До 20 дни или един месец в експлоатация ще влязат новите спални вагони, които БДЖ е купила от Турция, съобщи още транспортният министър. Ако нещата вървят по план и това стане в очаквания срок, Московски ще е един от първите пътници, които ще ги пробват. Той възнамерява да пътува за лятната си почивка до морето именно в някое от новите спални купета. Ако това обаче не се случи, ще ходи на море с кола.

Около 110-120 млн. лв. ще струва изграждането на наземната система за радиоразпръскване във връзка с цифровизацията на ефирните радио и телевизия. Парите ще стигнат за всички етапи, изпълнението на които се очаква да приключи за срок около 5 г. След края на първия етап от проекта хората ще могат да гледат само с антена 12 тв програми, а след приключването и на втория - те ще нараснат до 40, обясни още Московски. Чрез цифровизацията реално ефирните телевизии ще станат конкуренция на кабелните и сателитните оператори, които в момента предоставят услугите си срещу заплащане, докато цифровата телевизия ще бъде безплатна, добави Московски.

Източник: в. "Стандарт"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Честито от другия месец с нови влакове,опссссс сега сме 2012 :)))
-1
 
 
1.Кога изплатихте машините на "Сименс" /Дезиро-ел. и дизел/ , та и други ще купувате? 2.Как ще Ви се търси отговорност, при положение , че вече не сте на власт и това си останат "празни приказки"?
0
 
 
то докато пуснат новите влакове хората ще карат летящи коли
+3
 
 
Това са две различни неща - парите за заплати идват от бюджета и при спиране на държавната субсидия ги няма. Парите за нови влакове, които принципно БДЖ сами в следващите 20 години със сигурност няма да могат да извадят, идват от ОП Транспорт на ЕС и са безвъзмездна финансова помощ, предназначена САМО и единствено за закупуване на нов подвижен състав. Така че моля, който коментира, първо да погледне тук-там за какво става въпрос, а не да пуска шаблонни изрази, които се повтарят навсякъде ежедневно ;)
Aнонимен
на 16.07.2012 г.
-3
 
 
И как точно Дългомоско разбра, че през 2014 БДЖ ще разполага със 600 мил. за нови влакове? Той тогава отдавна ще е в историята, заедно с неговата си партийка ГРОБ - която загроби по най-нагъл и безотговорен начин БДЖ!
-2
 
 
а за заплати на хората нямат пари .......
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Природни стихии
Наводнения 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: