Кръщават сцена, площад и зала на името на Стефан Данаилов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
11:28 / 11.12.2019
5361
Името на легендата на българското кино и театър Стефан Данаилов ще носят сцена, площад и зала в НАТФИЗ.

Българска музикална асоциация (БМА) е внесла в Министерството на културата предложението мултифункционалния салон "Сцена 17" в сградата да бъде посветен на Ламбо. Именно негова е инициативата на създаването на това артистично пространство в периода, в който той е бил министър на културата, преди точно 10 г.  Припомняме, че непрежалимият мастер почина на 27 ноември т.г., но ще остане завинаги в историята със своята сила и талант, любов към театъра и хората, пише "Телеграф".

"Не е необходимо да описваме дори накратко Стефан Данаилов - този забележителен актьор, любим на поколения българи. Неговото силно артистично и човешко присъствие бележи цяла превратна епоха от над 50 години в културата ни. Период, в който Стефан Данаилов бе еталон на рицарство, честност към изкуството и упорита работа, в която влагаше цялото си сърце за развитието на българската култура. Надяваме се Министерството на културата да разгледа и приеме предложението ни", съобщават от БМА.

Зад идеята стои Димчо Николов. Тя е представена от председателя на Управителния съвет проф. Христо Йоцов и подкрепена единодушно от присъстващите членове на организация. Зала "Сцена 17" е мястото, на което БМА провежда своите редовни заседания на Общото събрание от 2015 г. насам.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).