Кризата накара висшисти да стават метачи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
08:51 / 01.02.2011
4818
Наплив от кандидати за работа регистрира общинската "Чистота" в Пловдив. Сред тях имало и висшисти, разкри управителят Радослав Кошински. Той твърди, че кризата е стигнала дъното и все повече хора с образование са готови да лъскат улиците, само и само да имат препитание.

"Такова чудо не помним. През 2008 г. непрекъснато обявявахме свободни места за чистачи и шофьори. Тогава имахме остър глад за работници - най-вече за сметосъбирачи, които да вдигат казаните", припомни той. Много от подчинените му тогава напускали и отивали да се трудят в тухларната. "При най-малката забележка, хвърляха екипировката и си тръгваха. Шофьорите ни ставаха тираджии, а машините ни стояха без водачи", каза Кошински.

Сега ситуацията се обърнала. Статистиката, че безработицата е 9%, била нереална. Огромен брой хора кандидатствали напоследък в пловдивската "Чистота" въпреки ниските заплати. Чистачите получавали чисто 280 лева, а шофьорите и контрольорите - 500.

Въпреки ниските възнаграждения, имало към 100 молби за работа. Поне 30 от тях били на хора с образование. Част от тях кандидатствали за контрольори и шофьори.

"Имахме наскоро случай, когато дойде висшистка и поиска да стане чистачка. Искаше да мете администрацията за 280 лева на месец", разкри Кошински. Според него, щом такива хора прибягват към "Чистота", значи положението никак не е добро.

Кризата спряла и текучеството на работници в комуналното предприятие. Много от хората се страхували да не загубят препитанието си и се стараели. А преди години напускали вкупом.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (14)
Още новини от Национални новини:
В тази билка има калий, калций, желязо, манган, магнезий и цинк, ...
Читател на Plovdiv24.bg: На магистрала "Тракия" е много опасно в ...
МВР съобщи за проблеми при издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Обичаше високите скорости, но винаги е бил ...
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).