Крадци нападнаха и задигнаха последните 40 лева на баба, полицията ги спипа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:25 / 27.04.2020
1822
Крадци ограбиха 88-годишна жена от мъглижкото село Дъбово. Домът на Петка Тенева е разбиван многократно. При последния обир са отнети пормонето й и лични вещи. Извършителите вече са задържани.

"Блъснаха ме и паднах по гръб. Взе портфейла и избяга. Започнах да викам", разказа жената.

В портмонето на възрастната жена били последните й 40 лева до пенсия. Откраднали покъщнина и дрехи от горния етаж на къщата.

Полицията започва веднага разследване по случая. "Бяха установени и задържани извършителите на деянието. Става въпрос за мъже на 53 и на 63-годишна възраст. Те са криминално проявени и осъждани.  Въпреки ангажираността на състава, за спазване на противоепедимичните мерки, противодействието на битовата престъпност остава приоритет в работата на Министерството на вътрешните работи и прокуратурата", каза старши комисар Стоян Стоянов директор ОДМВР Стара Загора.

Заловените мъже са с няколко присъди зад гърба си, основно за обири и битови кражби. Наложена им е мярка постоянен арест и ги очакват до 15 години затвор.

"Работата по този вид престъпления, особенно при самотни, стари хора, които са най-вече обект на такива посегателства, е приоритет на прокуратурата и ще продължим", поясни окръжният прокурор Дичо Атанасов.

В селото патрулира и кола на охранителна фирма, която прави обходи до домовете на самотно живеещите хора, предава още "Нова ТВ".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).