Корнелия Нинова показа документи за сделките ни за износ на оръжие

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:12 / 28.06.2022
1265
Последните седмици темата за износ на оръжие за Украйна беше употребена грубо. Беше хвърлено обвинение, че едно говорим пред обществото и друго правим. И докато ние твърдяхме, че и един патрон не сме изнесли, те твърдяха, че нощем с посредници вървят тонове оръжие за милиарди левове.

Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова. Тя допълни, че е била призована от президента да "обяви на обществото и на левите истината".

Преди няколко дни секретарят на президента Димитър Стоянов показа част от документ, в който пише, че оръжейна пратка пренасочва крайната си дестинация от Ислямска република Афганистан към Украйна.

Днес Нинова показа самия документ, от който по думите й става ясно, че това е докладна записка от бившия директор на ВМЗ Сопот до съвета на директорите. В него става въпрос за сделка, сключена през 2021 година от служебния кабинет на Румен Радев със служебен премиер Стефан Янев. "Желанието на изп. директор на ВМЗ е да бъде прехвърлена датата и доставката от 2021 за 29 април 2022 година. И да се прехвърли от Афганистан за Украйна", обясни Корнелия Нинова.

Тя показа още един документ, с който съветът на директорите одобрява промяната в сделката. Този съвет на директорите подава документи в Междуведомствената комисия за оръжия, но вече за Украйна. Междувременно е сменен министърът и аз заемам този пост. Документите идват в комисията и тя отказва да разглежда тази сделка и не издава разрешение. Аз като принципал сменям изпълнителния директор на ВМЗ Сопот, който е назначен от ГЕРБ през 2015 г. А съветът на директорите е назначен на финала на последния служебен кабинет", обясни министърът на икономиката.

Виж коментарите (2)

Още по темата (4445):
06.05.2024 На фронта загина Александър Пелешенко, двукратен европейски шампион по вдигане на тежести
04.05.2024 Русия обяви за издирване украинския президент
29.04.2024 В Пловдив заработи център за бежанци и мигранти
29.04.2024 Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войната в
Украйна
20.03.2024 Папа Франциск отново призова за преговори за Украйна и Близкия Изток
16.03.2024 Лавров: Въпросът чии са Крим и Севастопол е затворен завинаги
Още новини от Национални новини:
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Тапата на АМ "Тракия" продължава, колите изчакват на място
Почина Петя Ставрева
Кошмарен трафик на някои от граничните пунктове
Специалисти от "Мама и аз": Президентът Радев е в дълбоко вътрешн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).