Кметът на Черноморец: Имаме отказ от резервации заради войната в Украйна

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
17:28 / 12.07.2023
2176
Сезонът тази година тръгна по-трудно от предишните, по-слабо. Това каза в интервю за Радио "Фокус" кметът на Черноморец Росен Деспов. Той се надява, че това, което ще се случва в последните няколко дни ще бъде този ръст на туристите до края на август да се вдигне и да имат един много силен сезон.

Деспов съобщи още, че новите хотели предлагат на добри цени много по-добри условия.

Кметът припомни, че Черноморец се е наложил през годините като семеен курорт, който предлага и много забавления за младите хора, защото наблизо е къмпинг “Градина" с всички плажни барове. Местните туристи в Черноморец могат да намерят спокойствие, чудесна храна, почивка и добри плажове.

Кметът Деспов сподели още, че тази година усилено се противопоставя българското на гръцкото, или на което и да е друго съседско море. Освен това постоянно излизат статии, свързани с войната в Украйна, които по някакъв начин свързват нашето Черноморие с последици от тази война и това по някакъв начин води също до лек отлив на туристи. "Имаме отказ от резервации, заради публикации, свързани с чистотата на водата, което от всички институции наблюдаващи чистотата на морската вода се отрича", посочи Деспов.

Кметът на Черноморец разказа още, че за цялото Черноморие проблемите са едни и същи - трафика, паркирането, комуникациите, ток, вода. "Да можеш да регулираш едно населено място, което през неактивния сезон е под 2000 души, а в активния сезон става над 20 000 си има своите предизвикателства и съответно и своите трудности. Най-вероятно не винаги успяваме, сигурно има неща, които пропускаме, сигурно има неща, които могат да бъдат направени по по-добър начин. Но онова, което се стараем и местната власт и хората е да предложим един продукт, който всяка година да бъде все по-добър", каза още Росен Деспов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4445):
06.05.2024 На фронта загина Александър Пелешенко, двукратен европейски шампион по вдигане на тежести
04.05.2024 Русия обяви за издирване украинския президент
29.04.2024 В Пловдив заработи център за бежанци и мигранти
29.04.2024 Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войната в
Украйна
20.03.2024 Папа Франциск отново призова за преговори за Украйна и Близкия Изток
16.03.2024 Лавров: Въпросът чии са Крим и Севастопол е затворен завинаги
Още новини от Национални новини:
Тежка катастрофа спря движението за "Маказа"
Времето днес леко ще ни пообърка
Томина неделя е! Ето какво не трябва да правите днес
Kъмпингуването изживява своя Ренесанс
Източните Родопи пазят драматично минало
Румен Радев присъства на 148-ата годишнина от Априлската епопея в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).