Климатолог: Валежите отидоха към Гърция и Румъния, ние останахме на сухо

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:04 / 25.08.2016
4346
Лятото не е свършило. Продължава си топлото време. Температурите ще бъдат между 25 и 30 градуса. Морето продължава да си е перфектно. Валежите се преместиха над Гърция и Румъния. Ние останахме на сухо, посочи климатологът Георги Рачев. За септември дългосрочната прогноза е за сравнително по-топъл от нормалното месец и с по-малко валежи. Очертава се като сух месец, посочи той пред Bulgaria ON AIR.

"На 3-ти и 4-ти септември се очаква ново атлантическо нахлуване и малко повече валежи в България. Въпреки всичко септември се очертава като сух месец", категоричен бе климатологът.

Той обясни, че това е напълно естествено, защото дните стават по-малки, а нощите по-големи.

Рачев припомни, че след 15-ти август времето се пречупва и отиваме към късното лято, което е част от климата на страната ни.

За есента климатологът предрече, че времето ще бъде по-топло и по-сухо от обичайното.

"В Западна Европа ще бъде по-влажно, а дори над половината Европа ще бъде малко по-топло. Очаква се и зимата да бъде топла. Това ще бъде петата поредна топла зима, ако се сбъдне прогнозата", посочи гостът.

По думите му днес в следобедните часове би трябвало да повали в Южна и Централна България, но валежите ще бъдат на по-малко места.

Той посочи, че в Югоизточна България има места, където не е валяло от месеци и именно това е причината за честите пожари. За тях той заяви, че ще продължат, особено в Югоизточна България.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).